Återvinningstjänsten

Återvinningstjänsten är ett smidigt sätt för dig som lantbrukare att bli av med skrot och miljöfarligt avfall samtidigt som du gör miljön en tjänst. Dessutom får du betalt för skrotet.

Återvinningstjänsten

Miljön och vårt lokala samhälle ligger oss varmt om hjärtat. Därför engagerar vi oss i samarbeten som gynnar ett tryggt och hållbart Halland. Med hjälp av vår nya samarbetspartner ReAgro fortsätter vi varje år samla in och ta hand om skrot och farligt avfall från den halländska landsbygden.

Insamling av skrot och farligt avfall år 2023

Anmälan är stängd för i år
Hämtning sker maj-juli (kan även bli augusti). Alla som har en gällande lantbruksförsäkring hos Länsförsäkringar Halland kan nyttja tjänsten.

I år bjuder vi på grundavgiften (1 200 kronor exkl. moms) vid hämtning av farligt avfall.

Farligt avfall

Till farligt avfall räknas spillolja, oljefilter, glykol, färg, blybatterier, diesel, bekämpningsmedel, läkemedel, lysrör, hydraulslang, asbest, eternit mm. Tänk på att asbest samt eternit ska paketeras lufttätt i byggplast och väga högst 30 kg per paket.

Skrot

Som skrot räknas alla sorters uttjänta maskiner och metallföremål såsom traktorer, vagnar, harvar, fälgar, motorer, inredning av stål eller liknande, under förutsättning att det endast innehåller en mindre andel ickemetaller.

Observera att din mängd aluminium, koppar och rostfritt måste överstiga 200 kg för att det ska vägas in och redovisas separat. Skrot som består av blandade metaller värderas som den lägst betalda metallen. 

Läs mer om hämtning på ReAgros webbplats

Peter och Marie Strömblad

Enkelt att hålla ordning

Peter och Marie Strömblad har använt Återvinningstjänsten i många år:
- Vi samlar farligt avfall och skrot och sedan får vi det hämtat. Då slipper vi dra hit containrar och åka till tippen, säger Marie Strömblad.

Testa Återvinningstjänsten

Testa Återvinningstjänsten

Låter Återvinningstjänsten som nåt för dig och din gård? Här på ReAgros webbplats kan du läsa mer om hur det går till och anmäla hämtning av både skrot och farligt avfall (anmälan är stängd för i år).