Ett enkelt sätt att hålla ordning på gården

Att driva lantbruk innebär som regel att det blir en hel del skrot och farligt avfall som du på ett eller annat sätt behöver göra dig av med. Ett smidigt sätt att lösa detta är med hjälp av vår återvinningstjänst. Du bokar hämtning och vi ser till att avfallet hämtas!

Peter och Marie Strömblad driver lantbruk i Hulabäck utanför Halmstad. På gården har man kyckling- och grisproduktion, skog och växtodling. De har använt sig av återvinningstjänsten i många år:
- Det blir helt klart en hel del både skrot men kanske framför allt farligt avfall som kan vara svårt och bökigt att bli av med. Då tycker vi att återvinningstjänsten funkar kanon. Det är ett enkelt sätt att hålla ordning på gården, säger Peter.

Få betalt för ditt skrot

Återvinningstjänsten erbjuds alla kunder med en lantbruksförsäkring. Man anmäler sig till oss på våren och därefter kommer vår samarbetspartner ReAgro ut och hämtar det man vill göra sig av med.
- Vi samlar farligt avfall och skrot under hela året och sedan får vi det hämtat någon gång på vårkanten. Då slipper vi dra hit containrar och åka till tippen, säger Marie Strömblad.

Peter och Marie Strömblad utanför huset i Hulabäck.

Skrot betingar faktiskt ett värde. Det tar vi hänsyn till i återvinningstjänsten. Vår samarbetspartner ReAgro räknar ihop värdet på det du lämnat in och dessa pengar får du sedan tillbaka.

Slipp all dokumentation

Förutom att du som lantbrukare inte behöver åka till tippen slipper du också all dokumentation som det medför när man gör sig av med farligt avfall av olika slag.
- Slänger vi något miljöfarligt själva måste det ju dokumenteras och därefter rapporteras in till Naturvårdsverket. Med återvinningstjänsten sköts det automatiskt och vi får en detaljerad sammanställning på allt vi slängt. Det är väldigt smidigt, säger Peter Strömblad.

Vi rekommenderar