Förebygga skador och olyckor

Ligg steget före

Varje år inträffar tusentals skador i svenska hem. Många av dem hade kunnat undvikas med enkla förebyggande åtgärder. Du kan undvika skador och bekymmer genom att följa våra råd och tips.

Webbshop - säkerhetsprodukter

I vår webbshop kan du köpa bra produkter som ökar säkerheten i ditt hem.

                                                  


Den bästa olyckan är den som inte händer alls.

Varje år inträffar tusentals skador i svenska hem. Med enkla små medel så kan vi stoppa skadan innan något gått snett. Nella ger dig råd och tips till ett liv som håller. Häng med!

nella.png

Sveriges största brandövning

Du har säkert varit med om en brandövning någon gång. Men har du gjort en där hemma? Lugn, du är inte ensam. Trots att de allra flesta bränder där människor skadas sker i hemmen är det få av oss som har gjort slag i saken och brandövat med våra nära och kära. Nu kan du vara med och ändra på det. Brandöva med oss i Sveriges största brandövning.

Ta mig till brandövningen

skadeforebygg_inbrott.png

Förebygg inbrott

För att motverka inbrott finns det en rad olika lösningar, mycket handlar om att i grund och botten göra det svårt för tjuven att ta sig in i ditt hem. Därför har du mycket att vinna på att förbättra exempelvis lås, fönster och dörrar.

Läs mer

skarmhjalp_352.png

Förebygg psykisk ohälsa

Vi har tagit fram ett verktyg där du kan få bättre koll på din digitala hälsa följt av en skräddarsydd utbildning som hjälper dig att förändra dina skärm(o)vanor. Gör testet med hela familjen så får ni en gemensam bild av hur ert digitala liv ser ut.

Läs mer

grundkollenfullbredd.png

Grundkollen

Grundkollen är ett samarbete med Sjöräddningssällskapet där sjöräddare har hjälpt till att märka ut 60 av de mest olycksdrabbade grunden längs västkusten. 

Läs mer

skadeforebygg_brand.png

Förebygg brand

En brand kan övertända hela din bostad på några minuter. Med ett bra brandskydd kan du förhindra att en brand ens uppstår. Men viktigast av allt är att du vet vad du ska göra om det börjar brinna och vilken väg är snabbast för att ta sig ut.

Läs mer

ridesafe_352.png

Förebygg trafikolyckor

Omkring 30% av alla trafikolyckor beräknas vara kopplade till bristande uppmärksamhet på grund av rattsurfning. Med RideSafe kan vi göra stor skillnad och göra trafiken säkrare . Vårt långsiktiga mål är att halvera antalet olyckor i trafiken.

Läs mer

webshop.png

Webbshop

I vår webbshop kan du köpa bra produkter som ökar säkerheten i ditt hem.

Läs mer

 

skadeforebygg_vatten.png

Förebygg vattenskador

Vattenskador är den vanligaste typen av skada i våra bostäder. Med bättre kunskap om nybyggnation, renovering och underhåll av kök, badrum och andra våtrum kan du minimera risken att drabbas. 

Läs mer

Förebygg båtolyckor

Se Nellas tips på hur du undviker skador och olyckor på båten.

 

Råd och tips

Bränder

På några minuter kan en brand övertända ditt hem.

Råd till hemmafixaren

Råd till hemmafixaren

Viktigt att ha koll på Boverkets byggregler vid ny- och tillbyggnader och reparationer. 

Säkerhet på internet

Lämna aldrig ut dina inloggningsuppgifter via telefon, chatt, sms eller e-post.

Barnsäkra hemmet

Så här gör du bostaden säker för ditt barn.

Renovera badrum

Tänk på detta när du ska renovera ditt badrum!