Av: Mattias Haräng

Gävleföretag prisas för sitt arbete med hållbara bilreparationer

Länsförsäkringar Gävleborgs hållbarhetspris går i år till gävleföretaget Autolack i Gävle AB. De får priset för att det, genom sitt aktiva miljöarbete, visar att delreparationer och återbruk är viktigt både ur ett miljö- och ekonomiskt perspektiv.

Foto: Mattias Jansson och Stefan Schönnings, båda från LF Gävleborg, Niklas Silén, ägare av Autolack i Gävle AB, Thomas Fahlstedt från Strömsbro IF och Ann-Sofie Wesslén-Weiler från LF Gävleborg.
Mattias Jansson och Stefan Schönnings, båda från LF Gävleborg, Niklas Silén, ägare av Autolack i Gävle AB, Thomas Fahlstedt från Strömsbro IF och Ann-Sofie Wesslén-Weiler från LF Gävleborg.

- Det känns såklart jättekul att få Länsförsäkringar Gävleborgs hållbarhetspris, säger Niklas Silén, grundare och ägare.  

Autolack i Gävle AB är en skadeverkstad som ligger på Utmarksvägen i Gävle. Företaget utför hållbara bilreparationer åt försäkringsbolag som till exempel Länsförsäkringar Gävleborg.

- Det kan handla om stora, omfattande skador där plåtdelar behöver riktas, eller bytas. Det kan också vara mindre parkeringsskador eller bucklor. Vår ambition är att utföra arbetet med största möjliga miljöhänsyn. I första hand försöker vi till exempel alltid laga skadade delar. Skulle det mot förmodan inte vara möjligt så försöker vi hitta begagnade reservdelar, säger Niklas.

Man har också arbetat mycket med säker kemikaliehantering. Dels på grund av att personalens hälsa är av högsta prioritet, dels för att man vill värna om det omgivande samhället och ekosystemet.

Nu har företaget alltså tilldelats årets hållbarhetspris. Förutom äran fick man 25 000 kronor. Dessa ska dock skänkas vidare till en förening som arbetar för barn och ungas bästa.

- Pengarna kommer att gå till Strömsbro IF. Det är en föreningen som gör mycket gott för barn och ungdomar i Gävle, säger Niklas.

Hallbarhetspriset2_555x300.jpg

Niklas Silén till vänster, Ella Hansson, billackerare vid Autolack i Gävle till höger.

Stötta företag som gör bra saker

Länsförsäkringar Gävleborgs Hållbarhetspris delades ut för första gången 2021. Syftet är att uppmuntra små och medelstora företag som har ett tydligt hållbarhetstänk i sin verksamhet.

- Genom vårt Hållbarhetspris vill vi uppmuntra och stötta företag som gör bra saker för samhället, har ett tydligt hållbarhetstänk i sin verksamhet och som tar hänsyn till sociala, ekonomiska och miljömässiga aspekter, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg.

Kontakt

Se alla nyheter