2.5 miljoner som extra stöd till föreningslivet i Dalarna

Kundägda Dalarnas Försäkringsbolag stöttar idag närmare 200 föreningar i vårt län, då vi vet att de spelar en oerhört viktig roll i vårt samhälle, inte minst för barn och unga. Kanske än mer i dessa tider.  

Foto: Ronnie Carlsson

- Vi vet att många föreningar nu har eller kommer att få en svår situation ekonomiskt, i det väldigt speciella läge vi befinner oss. Större evenemang som blir inställda istället för att vara en inkomstkälla, inställda tävlingar och matcher, andra aktiviteter som normalt samlar in resurser som får skjutas på framtiden. Vi har därför beslutat att detta år skjuta till 2,5 miljoner kronor extra, förutom vårt ordinarie stöd till de föreningar vi samarbetar med. Detta i förhoppningen att kunna göra lite skillnad för dem den närmaste tiden, säger Peo Nordahl, sponsringsansvarig på Dalarnas Försäkringsbolag.

Brev postades på tisdagen till samtliga berörda föreningar med besked om detta stöd, som kommer att utbetalas inom kort.

 - Vi har redan tagit emot en mängd glada tillrop och positiva kommentarer kring vilken betydelse det här extra stödet har för många föreningar, avslutar Peo.

Se alla nyheter