Av: Anders Ferm

Här får hela kroppen hålla igång!

Gymnastik åt alla! Det är mottot för Borlänge Gymnastikklubb. Något som de verkligen lever upp till då de erbjuder en verksamhet från två år upp till 100+. Nu också i en gymnastikhall som är bland de största i landet.

Gymnastik

Familjegymnastik, barn, ungdom och vuxengymnastik, truppgymnastik, drill och parkour. Listan över verksamheten hos Borlänge Gymnastikklubb kan göras lång.

Med över 400 barn i kön för att få börja med gymnastik och med lokaler som inte räcker till, är det som är på gång nu under hösten något som klubben verkligen ser fram emot.
- Vi kommer att få tillgång till hela ytan i DIÖS-hallen, det betyder att vi växer från 1 500 till över 2 200 kvadratmeter. Det här kommer att betyda jättemycket för oss, berättar klubbens ordförande Caroline Sandström.

Klubben har idag 500 aktiva och 60 ledare, och den utökade lokalytan gör att många fler barn i Borlänge nu under hösten kommer att få möjlighet att komma in i klubbens verksamhet och börja med gymnastik.
- Vi har varit väldigt utspridda i många hallar runt om i Borlänge. Nu med en större hall och att vi är samlade på ett ställe gör att vi kommer att kunna minska ner vår kö och ta in 200 till barn i verksamheten, det är vi glada att kunna berätta.

Nu kan vi på ett mycket mer effektivt sätt bedriva vår verksamhet på ett ställe där vi verkligen kan satsa på bra redskap och aktivitetsytor, berättar Caroline, som förutom sin roll som ordförande i föreningen också är ledare för gruppen som tävlar i truppgymnastik.

Just redskapen i gymnastik är väldigt kostsamma och måste hållas uppdaterade då de slits och där kommer säkerheten in i bilden.
- Här är vi väldigt glada för det stöd vi nu får från Dalarnas Försäkringsbolag. Det betyder att vi inför upprustningen i den nya stora hallen kan köpa in bra redskap och utrustning så att alla våra aktiva kan få de bästa förutsättningarna för att kunna träna och utvecklas inom gymnastiken, säger en tacksam Caroline Sandström.

En rejäl utveckling har man sett de senaste två åren sedan man flyttade in i DIÖS-hallen som är belägen på Södra Backa industriområde. Klubben har gått från två till sex tävlingsgrupper vilket också lett till stora framgångar.

Avslutningsvis kan också Caroline Sandström berätta om en välkommen nyhet på aktivitetsprogrammet inför hösten.

- Ja äntligen får man väl säga. Nu när vi får en så stor och anpassad lokal kommer vi att utöka med ytterligare en gren på programmet, nämligen akrobatik. Det är en tränings- och tävlingsform som kommer att rikta sig till ungdomar och vuxna.

Se alla nyheter