Kvarnsveden IK är Dalarnas största fotbollsförening

Fotboll året runt. Ja Kvarnsvedens Idrottsplats i den norra delen av Borlänge har en intensiv verksamhet året runt. Klubben Kvarnsvedens IK är den största fotbollsföreningen i Dalarna och har en imponerande verksamhet med 700 medlemmar från fem år och uppåt.


Då behövs alla planer utomhus och tillgång till en fotbollshall för att hålla igång och få verksamheten att snurra.

Klubben har sitt ursprung i föreningen BTK Verdandi. 1974 antog klubben namnet Kvarnsvedens IK. Men historien och fotbollstraditonen sträcker sig långt längre tillbaka i tiden än så.
Systerföreningen Kvarnsvedens GOIF hade fotboll på programmet redan 1907 och år 1923 invigdes arenan Kvarnsvedens IP där alltså Kvarnsvedens IK än idag bedriver sin verksamhet.

- Att bedriva fotbollsverksamhet i en fotbollsstad som Borlänge, och att göra det med en verksamhet som riktar sig till både ungdom, bredd och elit är vi väldigt stolta över i föreningen, berättar klubbchefen Jessica Haglöf.

Kvarnsvedens IK:s ungdomsverksamhet har i dag 22 lag i träning och tävling. Från de yngsta födda 2014 där lek med bollen står i fokus upp till U19 Dala Gestrike och F19 svenska Spel. Verksamheten är helt jämställd på pojk och flicksidan.

- Våra herrar spelar i div 2 Norra Svealand och damerna spelar elitfotboll i Elitettan. Målet är att ha ett lag i damallsvenskan, där vi spelade under två säsonger 2016 och 2017 och att göra det med så många egna spelare som möjligt, säger Jessica om målsättningen för klubbens främsta elitlag.

Där finns även Dalarnas Försäkringsbolag med som sponsor, på klubbdräkter och genom andra insatser och aktiviteter kring klubben.
Bland annat är Dalarnas matchvärd den här säsongen när damerna den 19 juni möter Hammarby i en prestigefylld match hemma på Kvarnsvedens IP.

- Dalarnas försäkringsbolag är en oerhört viktig partner till oss i Kvarnsvedens IK.
Som alla ideella föreningar är vi helt beroende av engagerade partners, där har vi hittat ett fantastiskt samarbete med Dalarnas Försäkringsbolag, säger en mycket tacksam klubbchef Jessica Haglöf.
Kvarnsvedens IK lägger stort fokus på sin akademi på flicksidan. Där har man lyckats väldigt bra med att utbilda unga tjejer, tack vare välutbildade ledare och engagerade tjejer.

- Vårt F17 lag har i år som ett av åtta svenska lag blivit inbjudna att spela Gothia Puma Trophy som spelas under Gothia cup i Göteborg.
Där får de möta lika många speciellt inbjudna utländska lag i den kanske mest prestigefyllda tävlingsklassen, berättar en stolt klubbchef i Kvarnsvedens IK Jessica Haglöf.

Se alla nyheter