Vi slår ett slag för golfen i Dala-Järna!

Dalarnas Försäkringsbolag hjälper gärna till, sponsrar och slår ett extra slag för golfklubben Snöå GK i Dala-Järna. Det är klubben där många medlemmar lägger ner ett stort idéllt arbete för att hålla igång verksamheten.

Golfklubben, Snöå GK bildades 1990 och blev medlem i Svenska Golfförbundet samma år. Två år senare, 1992 kunde klubben öppna upp för spel på sin 18 hålsbana vid Snöå bruk, därav namnet på själva klubben.

Banan har fått mycket goda omdömen av spelare från när och fjärran, som genom åren gästspelat på banan. Man har även stått som värd för Svenska mästerskapen i golf vid ett tillfälle.

- Det är ett gott betyg tycker jag både till själva golfbanan, men också till klubben och alla de personer som lägger ner så mycket av sin tid för att vi ska kunna ha en sådan här fin anläggning här i Dala-Järna, berättar Kjell Redhe.

Kjell var tidigare ordförande i klubben i nio år, nu verksam i klubbens grupp som arbetar med sponsring och klubbens olika samarbeten.

- Just därför är jag extra tacksam för samarbetet, och det stödet som vi får från Dalarnas Försäkringsbolag. Utan våra sponsorer och allt idélllt arbete som våra medlemmar lägger ner, ja då skulle vi inte kunna hålla banan öppen och bedriva den här verksamheten, säger en ytterst tacksam Kjell Redhe.

En bra start för klubben och de golfintresserade varje år är Golfens Dag, ett arrangemang som genomförs av klubbar över hela landet för att skapa ett större intresse för golfen.

I år arrangerades dagen den 25 maj där man bjöd in allmänheten till att prova på alla moment i golfspelet.
- Det är ett perfekt tillfälle för oss att nå ut och visa upp vår verksamhet, hur vi arbetar och sköter om anläggningen och visa upp de olika maskinerna som vi använder för skötsel av banorna, berättar Kjell Redhe.

Just rekrytering av nya medlemmar står hela tiden i fokus för Snöå GK.
- Vi samarbetar med skolor och föreningar, de kommer hit och provar på att spela golf. Där har vi även en 6-håls Footgolf-bana där det går ut på att sparka en fotboll från utslagsplatsen till ett hål på green.

Det skapar lite mer aktivitet på området, och så har vi 14 ungdomslag i fotboll här i Dala-Järna. Då kan vi locka hit dem kring den aktivitet och även få in dem i den vanliga golfen, berättar Kjell Redhe om klubbens arbete kring rekryteringen av nya unga golfspelare.

Klubben har idag mellan 180-190 medlemmar, förhållandevis lite för en golfklubb, men det fungerar i Dala-Järna.

- Vi är verksamma på en liten ort. Här i Dala-Järna har vi ett starkt engagemang där många är villiga att hjälpas åt. Golfklubben är en perfekt samlingsplats, här umgås man och trivs, träffar vänner, skapar nya kontakter både privata och affärsmässiga.

Spelet på banan pågår från tidig morgon till sen kväll alla dagar i veckan, från våren till långt in på hösten.
- Vi vill att golfen ska vara till för alla, ung som gammal. För de barn och ungdomar som vill komma och prova på att spela går det bra att komma förbi och prata med en tränare så får man låna utrustning.
Vi erbjuder även fria bollar även mellan träningspassen för våra juniorer så de kan vara här och öva så mycket de bara kan, det är ju dem som är vår framtid här i Snöå Golfklubb, avslutar Kjell Redhe.

Se alla nyheter