Vi stödjer IFK Mora

Under en stjärnklar himmel på skidstadion Hemus i Mora stakar och diagonalar våra kollegor från Morakontoret för fulla muggar. Genom sponsorsamarbetet med IFK Mora har de fått möjlighet att bli tränade av seniorerna Victor Gustafsson och Tim Magnusson samt Per Wellert, från projektet Skidor hela livet*, inför Stafettvasan i mars.

- Vi hade en gnistrande kall och fin vinterkväll i Hemus och fick många bra tips av instruktörerna, roligt och uppskattat av alla som var med, berättar Cecilia Look, Stf Kontorschef Mora.

Tomas Bredberg, ordförande IFK Mora:
- Jag har suttit i styrelsen för IFK Mora i tre år och är nu inne på mitt andra år som ordförande. Min drivkraft i föreningsarbetet är att jag brinner för skidsporten. Jag har själv tävlat i längdskidor och vet vad man som skidåkare behöver för att lyckas. De absolut bästa ögonblicken är när vi får uppskattning från åkarna att vi gör ett bra jobb och skapar bra förutsättningar för dem, berättar Tomas.

Vad händer i föreningen just nu?
- Just nu laddar och planerar vi inför cuptävling i Ulricehamn i helgen, 3-4 februari. Vi kommer att åka upp 25 åkare från junior- och seniortruppen och 15 ledare, varav dessa är 10 vallare. Det kommer att bli en kanonhelg, avslutar Tomas.

Vi på Dalarnas Försäkringsbolag vet att alla ideella ledare är otroligt viktiga för föreningslivet. Med stödet till IFK Mora och många andra föreningar vill vi bidra till en aktiv och rolig fritid för barn, ungdomar och vuxna i Dalarna.

*Skidor hela livet är ett projekt som går ut på att alla ska få möjligheten att upptäcka glädjen med att åka skidor, oavsett ålder, bakgrund, tävla eller inte tävla. Det är skidglädjen som är det viktiga. Läs mer om projektet här!  

Se alla nyheter