OK Kåre satsar mot toppen och bredden

Lars Mattsson, sponsringsansvarig på OK Kåre, blev intresserad av orientering redan vid 11 års ålder och nu 45 år senare ser han inget tydligt slut på det.

- Det är det som är så fantastiskt med den här sporten, att alla kan tävla på sina egna villkor. Vi har klasser upp till herrar 80 och damer 80, säger Lars.

Lars beskriver orienteringslivsstilen som något mycket speciellt. Man umgås över alla åldrar och med olika mål. Vissa vill bara vara med på tävlingarna för att vara ute i naturen och umgås. Andra lägger ner många träningstimmar för att kunna lyckas i de tuffa elitklasserna. Oavsett så är sporten en mycket hälsosam aktivitet för såväl kropp som knopp i och med de varierande underlagen.

- Det finns alltid ny terräng att utforska och lära sig av. Samtidigt får man nya utmaningar i och med att det går att tävla i andra åldersklasser när man blir äldre. Det gör att utmaningarna aldrig tar slut, de bara förändras, berättar Lars.

Klubben som har sin verksamhet belägen på toppen av Högboberget, i Falun, är i full gång med att förbereda inför sin tävling den 16-17 september. Den helgen kommer det vara febril aktivitet ute i skogarna kring Finnbo.

Vi på Dalarnas försäkringsbolag vet att alla ideella ledare och funktionärer är otroligt viktiga för föreningslivet. Med stöd till OK Kåre och många andra föreningar vill vi bidra till en aktiv och rolig fritid för barn, ungdomar och vuxna i Dalarna.

Se alla nyheter