Årets vinnare av Hållbara Blekinge är utsedd

På årets upplaga av näringslivsgalan Guldeken blev det Johannishus Godsförvaltning som fick ta emot vårt pris Hållbara Blekinge, bestående av en Guldek samt en check på 25 000 kronor.

Johannishus Gods vinnare av Hållbara Blekinge 2023 tillsammans med konferencier Carin da Silva och vd Jens Listerö

Johannishus gods omsätter sina resurser till hållbara upplevelser och produkter. Bland annat säljs eget viltkött, honung och folköl i gårdsbutiken. Godset har ekologiska betesdjur och ekologisk växtodling. Viltförvaltningen drivs i nära dialog med jord och skogsbruket så att viltstammarna blir livskraftiga. Skogsbruket i sin tur följer höga certifieringskrav på miljömässig hållbarhet för att bevara naturvärdena. Dessutom en hållbar fastighetsförvaltning och nätverkande med lokala aktörer som gör Johannishus gods till en levande plats.

Övriga nominerade var Karlshamnsföretaget Sculptur som arbetar med storskalig tillverkning av bland annat möbler och prototyper där alla produkter är gjorda av återvunnet eller biobaserat material för enkel återvinning samt Celsa Recycling i Olofström som återvinner skrot och omvandlar det till miljövänligt armeringsstål.

Priset, som delades ut för sjunde gången, syftar till att lyfta och premiera aktörer i Blekinge som gör goda insatser för hållbarhet.

Vinnarmotivering Hållbara Blekinge 2023:

Årets vinnare kännetecknas av stor bredd i verksamheten och genuin omsorg om människor och natur – i allt från det egna företaget och Blekinge till det globala perspektivet. Hållbarhetstänket omfattar alla dimensioner och genomsyrar hela företaget, som inte bara förvaltar en plats utan också ett arv från generationer tillbaka och in i framtiden. Guldeken för Hållbara Blekinge 2023 går till: Johannishus Gods

Läs mer om Hållbara Blekinge och tidigare vinnare

Se alla nyheter