Ovädret Hans: Läs om hur du skyddar ditt hem och hur din försäkring gäller

Augusti månad har börjat regnigt och fler kraftiga skyfall väntas, inte minst när ovädret Hans drar fram över landet. Ofta brukar augustiregnet komma i skurar och även åskväder kan rulla in med kort varsel. För din och dina ägodelars skull kan det därför vara en god idé att vara förberedd om det skulle hända. Vi ger dig några tips på vad du kan göra för att skydda dig och ditt hem vid ett regnoväder.

Skydda huset mot översvämning

Vid kraftiga skyfall kan det uppstå översvämningar, vilket kan leda till skador på din bostad och dina saker. Fokusera särskilt på källaren om du bor i hus, då den är extra utsatt. Läs våra tips på förebyggande och aktiva åtgärder i vår Checklista: Skydda huset mot översvämning

Skydda hus och elektronik mot åska

Blixtnedslag nära ditt hem kan orsaka skador på både elektronik i hemmet som datorer, självgåendegräsklippare, TV-apparater, telefoner men även på en bil som står på laddning. Läs våra tips på förebyggande och aktiva åtgärder i vår Checklista: Skydda hus och elektronik mot åska.

Ha en fortsatt trygg och säker sommar!

Så här gäller din försäkring vid översvämning

Villahem- eller fritidshusförsäkring gäller din byggnad och dina saker om de skadas vid ett skyfall om det rinner in vatten genom fönster, dörrar och ventiler eller om vatten tränger upp genom avloppsledning inomhus. Har du en hemförsäkring gäller den för dina saker. Du kan också få ersättning för merkostnader för annat boende om din bostad förstörs av översvämningsskadan.

Om ditt fordon har en helförsäkring eller om din personbil har en gällande vagnskadegaranti kan du få ersättning för skadorna på bilen om vattensamlingen kom plötsligt och oväntat.

Se alla nyheter