Länsförsäkringar växer i Sundsvall - startar ny IT-avdelning

Under andra kvartalet 2023 startar Länsförsäkringar AB en helt ny IT-avdelning i Sundsvall. Satsningen innebär att bolaget inledningsvis planerar att rekrytera 15-20 medarbetare.

Storgatan i Sundsvall

Den nya IT-avdelningen kommer att arbeta med systemutveckling och systemdrift för hela Länsförsäkringsgruppens räkning. Avdelningens exakta utformning och uppdrag kommer att beslutas efter årsskiftet.

- Det känns jätteroligt att vi med denna etablering kan bidra till nya arbetstillfällen inom bank- och försäkringsbranschen i länet. Vi satsar också på våra lokala kontor och kan under nästa år erbjuda de nya medarbetarna ett nyrenoverat kontor på Storgatan i centrala Sundsvall. Vi ser fram emot att få nya kollegor och tillsammans med Länsförsäkringar AB bygga upp den nya avdelningen, säger Mikael Bergström, vd på Länsförsäkringar Västernorrland.

Länsförsäkringar AB motiverar sitt val av lokaliseringsort av den nya IT-avdelningen med bland annat att Sundsvall har en stark kompetensbas, goda kommunikationer, tillgång till ett lokalt nätverk och möjlighet till samlokalisering med Länsförsäkringar Västernorrland.

- Vi är tacksamma för den fina hjälp vi fått med att presentera fördelarna med Sundsvall som placeringsort för den nya IT-avdelningen. Vår samverkan med Mittuniversitetet, Bron Innovation, Näringslivsbolaget och Diös och deras bidrag i processen har varit avgörande för beslutet, fortsätter Mikael Bergström.

Sedan tidigare är det klart att Länsförsäkringar Västernorrland i Sundsvall startar en ny skadeavdelning som ska arbeta med fordonsskador för företagskunder i hela Sverige på uppdrag av Länsförsäkringar AB. Sju nya medarbetare är rekryterade som börjar på Sundsvallskontoret efter årsskiftet.

Se alla nyheter