Fullmäktigeval 2023

Det är du och alla andra kunder som äger LF Västernorrland, Allt vi gör, gör vi för er - och med er. Därför är det självklart att ni också är med och påverkar bolaget. Varje år i maj har du chansen att nominera dig själv eller någon annan klok kund till vårt fullmäktige. I oktober sker fullmäktigevalet där du kan rösta på alla anmälda kandidater.

Rösta i fullmäktigevalet

Eftersom du och alla andra kunder äger LF Västernorrland är det självklart att ni också är med och påverkar bolaget. I vårt fullmäktige sitter representanter från alla länets kommuner - vanliga kunder med ett starkt engagemang för att förbättra vårt gemensamma bolag, och för trygghet och möjligheter i hela Västernorrland. I oktober varje år kan du rösta på någon du tror på och som du vill ska representera dig!

Mellan 1-31 oktober hålls vårt fullmäktigeval. Under perioden kan du rösta direkt här på webben eller via blankett som du beställer från oss på telefon 0611-36 53 00 eller info@lfy.se.

Vem får rösta?

Fysisk person, skriven i Västernorrlands län, som äger minst en sakförsäkring hos LF Västernorrland och är myndig, får rösta i fullmäktigevalet för sin hemkommun.

Din röst skänker 10 kronor till Majblomman i Västernorrland

Vi har ett starkt engagemang för ett tryggt Västernorrland. Därför stödjer vi Majblomman som gör att fler barn i familjer som har det tufft ekonomiskt kan få en aktiv fritid i gemenskap med andra. För varje kund som röstar i fullmäktigevalet skänker vi 10 kronor till Majblomman. Läs mer om vårt engagemang i Majblomman

Nominera till fullmäktige

Vill du bidra till ett tryggt Västernorrland fullt av möjligheter, idag och imorgon? Vi söker någon som bryr sig om vårt gemensamma bolag, om hur vi tar hand om varandra och om framtiden här i länet. Någon som du! Varje år i maj har du chansen att nominera dig själv eller någon du vill ska representera dig till vårt fullmäktige.

Nominering sker mellan den 15-31 maj. Under perioden kan du nominera direkt på webben eller via en blankett som du beställer genom att ringa vår växel 0611-36 53 00 eller mejla info@lfy.se 

Vem får nominera och vem kan bli nominerad?

Alla våra sakförsäkringskunder har rätt att nominera sig själv eller andra kunder till fullmäktige. Du kan enbart bli nominerad i den kommun där du bor. Läs våra nominering- och röstningsregler här.

Intresserad av vårt fullmäktige?

Är du någon som bryr sig? Vill du nominera dig själv till vårt fullmäktige? Vad roligt! Då kanske du vill veta lite mer om rollen, hur ofta man träffas och vad uppdraget egentligen innebär? Allt detta och lite till berättar vi här 


LF Västernorrland