Majblomman Västernorrland

Vi stödjer Majblomman i Västernorrland - en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i vårt län.

Barn som säljer Majblommor

Vi är ett kundägt lokalt företag och en av våra hjärtefrågor är att bidra till ett tryggt län fyllt av möjligheter för alla oss som bor här. Därför stödjer vi Majblomman som gör att fler barn i familjer som har det tufft ekonomiskt kan få en aktiv fritid i gemenskap med andra.

- Vi hoppas att fler familjer ska ha råd med det nödvändigaste, men också att fler barn ska kunna vara med i någon av alla de barn- och ungdomslag som vi också sponsrar. Förhoppningsvis kan det ge ett sammanhang och gemenskap vilket kan bidra till tron på sig själv och framtiden, säger Mikael Bergström, vd för LF Västernorrland.

Familjer kan söka stöd till fritidsaktiviteter

I Västernorrland har Majblomman 22 lokalföreningar där barnfamiljer i länet kan söka ekonomiskt stöd.

- Stödet gör det möjligt för ett barn att få en cykel eller till exempel få gå i olika idrottsaktiviteter. Vi kan betala medlemsavgift till en idrottsförening och se till att barnet har den utrustning som krävs, säger Margit Bäckman från Majblommans lokalförening i Härnösand.

Ibland kan det också handla om att få göra något man annars inte har råd med som att gå på bio eller att få ordna ett eget barnkalas.
- Det är många barn som lever under väldigt begränsade omständigheter och ett bidrag från Majblomman kan underlätta mycket för familjen, säger Margit Bäckman.

Vårt stöd

LF Västernorrland har gått in som långsiktigt partner till Majblomman i Västernorrland och stöttar löpande med insatser:

Stöd under pandemin

Under 2020 kunde inte majblommeförsäljningen genomföras som vanligt på grund av coronautbrottet och Majblomman hade mindre medel att dela ut till länets barn, samtidigt som många familjer hade det extra tufft under pandemin. Sommaren 2020 skänkte vi därför 150 000 kronor till Majblomman för att stötta lokalföreningarna i Västernorrland. Läs mer här

Julgåva varje år

Från och med 2021 skänker vi 10 kronor för varje kund som röstar i fullmäktigevalet till Majblomman i Västernorrland. Gåvan delas ut till lokalföreningarna i december varje år. Läs mer här

Extra stöd vid försäljningsstart 

I samband med starten av Majblommeförsäljningen 2023 skänkte vi 150 000 kronor i ett extra insats till Majblomman, som våra lokalföreningarna i Västernorrland kan söka stöd från. Läs mer här

Sök ekonomiskt stöd

Majblomman är en ideell organisation som delar ut ekonomiskt stöd i mån av resurser. Ekonomiskt stöd kan sökas för barn upp till 18 år i familjer där pengarna inte räcker till. 

Bidra med en gåva

Du kan stötta genom att ge av din tid eller en gåva i form av pengar. Du kan till exempel bli volontär, månadsgivare eller ge en gåva både som privatperson och företag.