Slipp vattenskador - skaffa vattenfelsbrytare

Stoppar både små och stora läckage

Vattenfelsbrytaren hittar dropparna

Vill du slippa oroa dig för att få en vattenläcka hemma? Med en vattenfelsbrytare kan du stänga av vattnet lika lätt som att släcka en lampa när du lämnar huset.

Vi står för en del av kostnaden

Har du din villa eller gård försäkrad hos oss? Då står vi för en del av kostnaden när du installerar en vattenfelsbrytare via Nordia Trygghet AB. För mer information kontakta dem på 0752-44 44 11 eller e-post:

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Så fungerar vattenfelsbrytaren

Vattenskador är påfrestande för de som drabbas. I genomsnitt tar en vattenskada flera månader att reparera och kräver många gånger att familjen måste flytta till ett tillfälligt boende. Om mögel uppstår innan skadan upptäcks kan det dessutom framkalla allergi och astma. 

Även om din försäkring återställer bostaden så får du ändå räkna med både självrisk och åldersavdrag på till exempel din köksinredning. Vattenskador kan bli lika omfattande som brandskador och de kostar lika mycket.

Med en vattenfelsbrytare stänger du av vattnet, lika lätt som du släcker en lampa, när du lämnar huset för en kortare eller längre period. Detta görs genom en trådlös sändare som placeras vid dörren. Som en strömbrytare helt enkelt!

När vattnet är avstängt övervakas trycket och om ett läckage i vattenledningssystemet upptäcks, hålls det inkommande vatten avstängt för att varna och förhindra en vattenskada. Dessutom kan enheten automatiskt testa om ledningssystemet är tätt varje natt, för att tidigt upptäcka små läckage.

Vattenfelsbrytare


Ditt bidrag

Vi står för en del av kostnaden

Vi på Länsförsäkringar Västernorrland prioriterar skadeförebyggande insatser. Därför står vi för en del av kostnaden om du installerar en vattenfelsbrytare. Om du trots allt drabbas av en vattenskada inom fem år efter installationen, minskas din självrisk med 1 500 kronor.

När du installerar en vattenfelsbrytare får du också 5 procent rabatt på din boendeförsäkring. Läs mer om Länsskydda

För mer information om hur vattenfelsbrytaren fungerar och vilka installationsfirmor som finns nära dig, ring Nordia Trygghet AB på telefon: 0752-44 44 11 eller e-post:

Så här mycket sparar du

Vattenfelsbrytare 3 400 kr
Bidrag från Länsförsäkringar - 1 500 kr
Installation* 1 200 kr
ROT-avdrag - 360 kr
Din kostnad 2 740 kr

Erbjudandet gäller till och med 2019-12-31 för våra kunder med villa-, villahem- eller gårdsförsäkring.

* Priset kan variera beroende på reseavstånd och tekniska förutsättningar för installation.


Experten tipsar

Daniel Lanerud

Vattenfelsbrytaren larmar om läckage som annars kan ta år att upptäcka och månader att reparera

Vår skadeförebyggare Daniel Lanerud berättar om hur en vattenfelsbrytare förhindrade en besvärlig vattenskada hos en av våra kunder som nappat på vårt erbjudande. Kort efter installationen i villan så larmade vattenfelsbrytaren om att det läckte i en vattenledning i betongplattan under tvättstugan och badrummet. En sådan vattenskada kan annars ta flera år att upptäcka och månader att reparera. Men eftersom vattenfelsbrytaren larmade redan vid första indikationen på läckage, hann kunden själv åtgärda felet innan det utvecklades till en besvärlig vattenskada.

Våra skadeförebyggare

Profilbild för Morgan Edlund

Morgan Edlund

Skadeförebyggare
Örnsköldsvik
Profilbild för Åke Häggström

Åke Häggström

Skadeförebyggare
Härnösand
Profilbild för Daniel Lanerud

Daniel Lanerud

Skadeförebyggare
Sundsvall
Profilbild för David Johansson

David Johansson

Skadeförebyggare
Sundsvall