Billån

Få hjälp med att finansiera ditt nästa billån

Se vårt förmånliga billån!

Funderar du på att byta bil? Om du är en av dem kan vi tipsa om vårt billån som vi nyligen har justerat ner räntan på. Nu kan du som helförsäkrar din bil hos oss låna till din nya bil med 2,95% ränta*.

Ring oss

Räntan gäller när du köper en bil för minst 100 000 kronor hos en auktoriserad bilhandlare. Ring oss omgående för att få finansiering klar i god tid. Sedan är det bara att leta upp favoritbilen.

*Den effektiva räntan är 3,94 % vid ett inköpspris på 170 000 kronor och ett finansierat belopp på 136 000 kronor (kontantinsats 34 000 kronor). Beräknat på 2,95 % årlig ränta (f.n.) i 5 år med månadsbetalningar om 2 496 kronor, uppläggningsavgift 595 kronor och en administrativ avgift på 45 kronor per månad (mars 2016). Vilket ger totalt 149 760 kronor att betala. Kreditgivare är Wasa Kredit AB Org.nr: 556311-9204.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Om billån

Delbetala ditt bilköp

När du planerar att köpa ny bil är det bra att ha finansieringen klar. Med ett lånelöfte vet du hur mycket din nya bil får kosta och du är inte beroende av finansiering via återförsäljaren.

Vi erbjuder dig som privatperson en möjlighet att få ett lånelöfte för att kunna köpa bil på avbetalning. En av fördelarna för dig med avbetalning är att du använder bilen som säkerhet. Finansieringen görs genom Wasa Kredit, som ingår i länsförsäkringsgruppen.

Du kan låna upp till 80 procent av objektets värde, betala resten kontant eller byta in ditt gamla objekt. Lånesumman delas upp i flera avbetalningar, som fördelas över en viss period och betalas tillbaka med ränta och avgifter.

Det går också att söka ett lånelöfte för andra registrerade fordon såsom mc, husvagn och husbil.

Hur går det till

Innan du börjar leta ny bil kan du kontakta oss och ansöka om ett lånelöfte. När du sedan bestämt dig för vilken bil du vill köpa genom avbetalning hjälper vi dig att genom Wasa Kredit teckna ett lån med bilen som säkerhet. Du kan kontakta Wasa Kredit direkt på 08-635 36 55 eller billan@wasakredit.se.

Från oss får du de underlag och dokument du behöver ta med dig till återförsäljaren för att genomföra ditt köp på ett enkelt sätt.

När du tecknar ett lån genom oss istället för exempelvis hos en bilåterförsäljare får du alla dina banktjänster och eventuella övriga lån samlat på ett och samma ställe, och du får en bra överblick.

Snabbfakta om billån
Rörlig ränta 4,45 %*
*En kreditbedömning görs alltid och lokala avvikelser kan förekomma. Om den rörliga räntan är 4,45 % blir den effektiva ränta 5,83 % för ett lån på 100 000 kronor med en återbetalningstid på 60 månader. Lånet har 45 kronor i administrativ avgift samt uppläggningskostnad 595 kronor. Det totala beloppet, vid oförändrad ränta blir 115 015 kronor. Årsränta per 2016-10-21.

Läs mer i prislistan


Möt våra bankkunder

Tariq och Shorouk

Hos Länsförsäkringar fick vi ett väldigt professionellt bemötande

Tariq Shikh Saleh och Shorouk Alhams i Sundsvall blev bankkunder när det var dags att köpa bostadsrätt. Dom uppskattar bemötandet och att alla kontakter går lätt och smidigt. Länsförsäkringars app gör det också lätt för familjen att ha koll på vardagsekonomin.

Läs mer