Av: Mattias Haräng

Nästan 80 000 kr till barn- och ungdomssatsningar i Hälsingland

Länsförsäkringar Gävleborg har beslutat om att dela ut nästan 80 000 kronor till fem barn- och ungdomssatsningar i Hälsingland. Pengarna kommer från den samhällsfond som bank- och försäkringbolaget startade 2016.

Det ekonomiska läget gör just nu att många föreningar och verksamheter har svårt att driva och utveckla sina verksamheter.

- Organiserade fritidsaktiviteter som att spela i ett lag, vara med i en teatergrupp eller en förening har positiva effekter på barns och ungas hälsa. Det bidrar också till en känsla av meningsfullhet. Allt detta tillsammans ger bättre förutsättningar att klara skolan och så småningom ta steget ut i vuxenlivet. Därför återinvesterar vi på Länsförsäkringar Gävleborg i meningsfulla sammanhang, trygga platser och vuxen närvaro bland våra barn och unga, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg.

IFK Gnarp ligger bakom en satsningarna som får pengar.

- Många barn och ungdomar kommer till oss för att prova på fotboll. Det är såklart jättekul, samtidigt ser vi att det inte alltid är självklart att man har råd att köpa träningskläder. Det här vill vi ändra på. Med hjälp av stödet som vi nu får från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond kommer vi att se till att alla får träningskläder, och det gratis, säger Lina Lindgren, lagledare för ett av föreningens ungdomslag.

Föreningen har i dagsläget ungefär 150 medlemmar. 25 av dessa är flickor mellan 8 och 14 år och 75 är pojkar under 18 år.

Fokus på barn och ungdomar

2016 startade Länsförsäkringar Gävleborg en särskild fond där man årligen avsätter 1,2 miljoner kronor till föreningar och verksamheter som vill göra skillnad för barn och ungdomar i vårt län. Är du engagerad i en förening som anordnar aktiviteter för barn och unga? Då kan du söka ekonomiskt stöd från vår samhällsfond. Läs mer här.

De fem föreningarna och verksamheterna som får pengar är:
  • Föreningsalliansen Bollnäs – 20 000 kronor till eventet SommarPEPPEN
    Syftet med SommarPEPPEN är att visa upp alla prova på-aktiviteter som kommer hända i Bollnäs under sommarlovet. I år äger SommarPEPPEN rum den 10 maj och som vanligt riktar den sig framförallt till barn och ungdomar.
  • IFK Gnarp – 15 000 kronor till träningskläder
    IFK Gnarp är en ideell idrottsförening där många barn och ungdomar är med och spelar fotboll. Men, utrustning så som till exempel träningskläder är inte en självklarhet för alla som deltar. Med hjälp av stödet från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond vill föreningen ge alla barn och ungdomar möjligheten att få en uppsättning träningskläder, och det gratis.   
  • Gävleborgs Fäbodförening – 4 000 kronor till frukt och dryck på fäbodläger
    I sommar genomför Gävleborgs Fäbodförening återigen ett barnläger vid Krype Fäbod i Söderhamns kommun. Syftet med lägret är att barnen ska få möjligheten att prova på fäbodliv – med allt vad det innebär! För pengarna som man nu får kommer föreningen att kunna köpa in frukt och dryck.
  • Ljusne AIK FF Fotboll. 15 000 kronor till tröjor
    Föreningens ambition är att skapa en mötesplats där barn och ungdomar kan prova på fotboll – man behöver alltså inte ha spelat fotboll tidigare för att kunna vara med.
  • Strands IF – 25 000 kronor till satsningen Hej Lördag
    Fritidsgårdarna i Hudiksvalls kommun har inte öppet på lördagskvällar. Det gör att många ungdomar ”hänger” på stan. Därför gör nu Strands IF en satsning på Hej Lördag. Hej Lördag är en rolig och trygg lördagskvällsaktivitet som riktar sig till barn och ungdomar i mellan- och högstadiet. Aktiviteterna leds av vuxna.

Kontakt

Se alla pressmeddelanden