Vår Samhällsfond

 

LF Samhällsfond ska främja ett tryggt och attraktivt Gävleborg i hållbar tillväxt

Logotyp LF SamhällsfondDet viktigaste för oss på Länsförsäkringar Gävleborg är att skapa trygghet för människor som lever och verkar här, i Hälsingland och Gästrikland. Lyckligtvis är vi inte ensamma om att tänka så. Vi vet att det finns både folk, föreningar och verksamheter som varje dag arbetar hårt för att fler ska trivas och utvecklas på platser som Torsåker, Ljusdal, Hudiksvall, Björke och Trönö (för att nämna några). Det arbetet vill vi uppmuntra.

Därför har vi startat LF Samhällsfond – en möjlighet för dig, din förening eller organisation att få ekonomiskt stöd för att göra insatser som utvecklar Gävleborg. Genom fonden vill vi uppmuntra och stötta er som också arbetar utvecklande och hållbart, för våra barn och unga och för Gävleborgs bästa."

Varje år avsätter vi  upp till 1,2 miljoner kronor till fonden och maxbeloppet att söka per år är 200 000 kronor.

Vår Samhällsfond på 1 minut och 30 sekunder


Vem kan söka?

Föreningar, eldsjälar eller organisationer som på olika sätt gör insatser som främjar utveckling och trygghet här i Gästrikland och Hälsingland. Du ska vara skriven i Gävleborgs län eller att din verksamhet har sitt säte här.

Kriterier att uppfylla

För att vi ska kunna stödja din verksamhet genom vår fond behöver den vara inriktad mot någon eller några av nedanstående kriterier.

  • ha inriktning mot barn och ungdomar
  • bidra till ökad trygghet i Gävleborgs län för barn och unga
  • gagna tillväxten hållbart och över tid
  • vara integrationsstödjande
  • gagnar vår miljö och natur hållbart och över tid

Ansökan

Du ansöker om medel ur vår Samhällsfond genom att beskriva din verksamhet, eller ditt projekt, i vårt webbformulär. Processen för att ta hand om din ansökan kan du läsa under rubriken "Hur går det till?" här nedan.

Ansök om medel från Samhällsfonden här

Observera att stiftelser och organisationer, som i sin tur delar ut medel, har inte möjlighet att söka stöd ur LF Samhällsfond. Detta gäller även vinstdrivande verksamheter.


Hur går det till?

Ansökningar tas emot löpande och förbereds till utdelningskommittén för LF Samhällsfond som sammanträder kvartalsvis. Beviljade ansökningar, liksom eventuella avslag, meddelas efter varje sammanträde. Beviljade projekt/aktiviteter kommer vi att följa aktivt och de kommer även att fungera som inspiration till andra sökande genom presentation på vår webbplats.

Datum att ha koll på

Kommittén för LF Samhällsfond träffas fyra gånger per år för att utse vilka ansökningar som ska beviljas medel ur fonden. Detta är sista ansökningsdatumet för respektive period.

2018

  • Kvartal 4: onsdag 7 november

2019

  • Kvartal 1: fredag 15 mars
  • Kvartal 2: fredag 24 maj
  • Kvartal 3: fredag 13 september
  • Kvartal 4: måndag 18 november

Möt våra bidragstagare

Fyra gånger om året utser vi bidragstagare som får medel ur LF Samhällsfond. Dessa personer, organisationer eller företag presenterar vi löpande här på vår webbplats. Varför inte träffa dem och bli inspirerad av deras arbete för att göra Gävleborg till en bättre plats att leva och bo i.

Möt våra bidragstagare

Profilbild för Ann-Sofie Wesslén-Weiler

Ann-Sofie Wesslén-Weiler

Hållbarhetsansvarig
Gävle, Huvudkontor