Länsförsäkringar blir LF

Nu börjar Länsförsäkringar Västerbotten använda LF Västerbotten som nytt, kommunikativt namn. Visuellt blir förändringen synlig när vår uppdaterade logotyp syns på fasadskyltar, på webben och i appen, samt i digitala kundbrev.

Genom att förkorta Länsförsäkringar till LF och använda LF Västerbotten som kommunikativt namn får vi ett namn och varumärke som redan idag kopplas till oss och som är bättre anpassat för en digital upplevelse. Lite kortare och mycket enklare!

Den digitala upplevelsen blir tydligare, enklare och mer tillgänglig. Vi kan också koppla hela vårt breda erbjudande inom sparande, lån, försäkring, boende, hälsa och pension på ett naturligt sätt till namnet.

Symbolen i LF:s varumärke är orörd och det juridiska namnet för bolaget är fortsatt Länsförsäkringar Västerbotten. Det betyder att både LF och Länsförsäkringar kommer båda att samexistera och användas i kommunikationen, beroende på sammanhang. Övergången till LF sker successivt i majoriteten av de olika länsbolagen. Skåne var först ut i juni 2023 och Västerbotten är därmed ett av de sista bolagen i LF-gruppen att byta till LF.

Se alla nyheter