Eldsjäl vann LF Värmlands Hållbarhetspris

Över hundra personer nominerades till Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris 2023. Och vinnare blev – Jan Rask Olsson, eldsjäl och ordförande i Kila IF. Priset består av äran och 25 000 kronor.

Jan Olsson Rask tar emot priset.
Jan olsson Rask tar emot priset av vår hållbarhetsansvarig Malin Wahlman.

– Det känns väldigt stort och jag blir otroligt rörd över att bli så uppmärksammad. Att jag och Kila IF i Säffle vinner ett sådant här fint pris känns riktigt stort, säger han.

Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris har delats ut sedan 2020 och engagemanget har varit enormt. Sedan starten har sammanlagt över 600 privatpersoner, organisationer, föreningar och företag nominerats för sitt fina hållbarhetsarbete i Värmland.

Bland de över hundra nominerade 2023 beslutade en enig jury att årets pris går till Jan Rask Olsson i Säffle.

Han får priset för sitt helhjärtade och mångåriga arbete med idrottsföreningen Kila IF utanför Säffle. Föreningen har på några år gått från fem till 120 aktiva ungdomar och ett 20-tal ledare. En stor bidragande orsak till framgången är enligt många Jan Rask Olssons insats som både eldsjäl och ordförande.

– Jan förtjänar allt och lite till, vi är otroligt stolta över att ha honom som ordförande och att vi genom framgångarna kan bidra till att sätta Kila på kartan, säger medlemmarna ur styrelsen, som var på plats vid prisutdelningen.

Priset på 25 000 kronor ska Jan dela med sin fru, som också har varit mycket aktiv i föreningen.

– Min fru Ann-Marie har också lagt många ideella timmar på föreningen. Vi har spenderat många kvällar, helger och semesterdagar här på anläggningen, säger han.

Motivering:
För ett helhjärtat arbete med Kila IF:s verksamhet, som bidrar till ett Värmland i utveckling. Här erbjuds många en aktiv fritid och i dag har föreningen 120 aktiva ungdomar. Jan tar ett stort samhällsansvar genom att driva Kila IF framåt och med sitt engagemang och sin ledarskapsförmåga har hans insats varit ovärderligt för föreningens positiva utveckling.

Jan-olsson-pris.jpg

Om priset:
För att lyfta länets hållbarhetsinsatser och uppmärksamma goda exempel instiftade Länsförsäkringar Värmland 2020 priset Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris. Ett pris som ska uppmuntra, skapa engagemang och hylla de som bidrar till att stärka Värmland och därmed skapa förutsättningar för Värmland nu och i framtiden.

Se alla nyheter