Länsförsäkringar Värmland byter namn

Den 14 november byter Länsförsäkringar Värmland officiellt namn till LF Värmland. Förändringen är ett naturligt steg för att tydliggöra hela LF Värmlands breda erbjudande inom bank, pension och försäkring. Det nya namnet är också bättre anpassat för en digital upplevelse.

LF Värmlands logotyp

Symbolen i Länsförsäkringars varumärke har hög igenkänning och den förblir orörd i samband med namnbytet. I Värmlands län blir förändringen visuellt synlig direkt på webben, i appen, i sociala medier och i digital kundkommunikation. Skyltar och logotyp hos samarbetspartners och sponsrade lag kommer att bytas ut successivt.

– I dagligt tal används redan LF av både kunder, medarbetare, media och branschkollegor, så förändringen känns självklar för oss. Vi är också mycket mer än ett försäkringsbolag i dag än tidigare, där vi även erbjuder exempelvis banktjänster och pensionslösningar. Det kortare namnet fungerar också tydligt bättre i digitala kanaler, säger Tommy Ernerudh, kommunikationschef på LF Värmland.


Det juridiska namnet för bolaget är fortsatt Länsförsäkringar Värmland. Övergången till LF är gruppgemensamt inom Länsförsäkringar och sker successivt i majoriteten av de olika länsbolagen.

Se alla nyheter