Illustration av moped som har mopedförsäkring
Illustration av moped som har mopedförsäkring

Mopedförsäkring

Teckna en försäkring för din moped och EU-moped. Komplettera med en halv- eller helförsäkring för ett fullgott skydd.

  • Försäkrar även skador på föraren
  • Skadejour dygnet runt, året om
  • Helförsäkring täcker både stöld och skadegörelse
Se pris
Så behandlar vi personuppgifter
Vi kan komma att kontakta dig för att hjälpa dig vidare.

Försäkra moped klass 2

Försäkra moped klass 2

Då klass 2-mopeder saknar registreringsnummer går de inte att köpa försäkring online. Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig. Få prisförslag

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Jämför våra mopedförsäkringar

Innehåll Innehåll
Helförsäkring Helförsäkring
Halvförsäkring Halvförsäkring
Trafikförsäkring Trafikförsäkring

Personskador och skador på andras egendom. 

Skador vid brand, blixtnedslag eller explosion.

Vid skador på kåpans glas genom exempelvis stenskott.

Om din moped blir stulen eller skadas vid inbrott.

Bärgning, räddning om din EU-moped råkat ut för driftstopp, blivit stulen eller skadats under färd. Gäller endast moped klass I.

Advokat- och rättegångskostnader om du hamnar i tvist efter till exempel en trafikskada.

Om du behöver träffa en psykolog efter till exempel en trafikolycka.

Skador på din EU-moped vid en trafikolycka, även om felet är ditt. Du kan också få ersättning vid så kallad annan yttre olyckshändelse, till exempel vid dikeskörning och skador när mopeden transporteras på släpvagn, tåg eller båt.

Tonåringar på moped.

Välj mopedförsäkring efter typ av moped

Länsförsäkringar erbjuder mopedförsäkring anpassad utifrån EU-moped eller vanlig moped. Grunden är en trafikförsäkring, som kan kompletteras med en halv- eller helförsäkring.

Alla som kör moped måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Om du är med i en krock ersätter trafikförsäkringen personskador och skador på annans egendom.

Du kan komplettera med en halvförsäkring för ersättning om mopeden blir stulen. För extra skydd kan du välja en helförsäkring, som täcker skador på din moped, även om felet är ditt.

Försäkring för moped klass 1 - EU-moped

Moped klass 1, eller EU-moped, är gjorda för en hastighet av högst 45 km/h. För att få köra moped klass 1 måste du minst ha ett AM-körkort och ha fyllt 15 år. Har din moped varit avställd? Kom ihåg att ställa på den hos Transportstyrelsen. 

Försäkring för moped klass 2

Moped klass 2 är en moped som kan köras i högst 25 km/h (äldre mopeder gjorda för en hastighet av höst 30 km/h räknas också som moped klass 2). För att få köra moped klass 2 behövs ett förarbevis.

Idag ser mopeder inte alltid ut som vi är vana vid. En moped kan även vara en rawbike och olika typer av fatbikes om de är korrekt intypade och har ett CoC-intyg.

Här kan du läsa mer om olika klassificeringar av elfordon.

Eftersom klass 2-mopeder inte har något registreringsnummer går de inte att köpa försäkring via webben. Fyll i vårt formulär, så kontaktar vi dig med ett prisförslag.

Få prisförslag

Mopedbil

Mopedbil är en moped klass I och får köras i maximalt 45 km/h. För att köra få mopedbil måste du minst ha ett AM-körkort och ha fyllst 15 år. Tänk på att LGF-skylten för långsamtgående fordon ska sitta bak på mopedbilen.

Försäkra mopedbil

Trimma inte din moped

Tänk på att försäkringen inte ger dig skydd om mopeden är trimmad. Du kan även åka fast för olovlig körning och riskera att inte kunna ta körkort när du blir 18 år.

Villkor för mopedbilsförsäkring

Läs igenom villkor och förköpsinformation innan du tecknar försäkringen. Ladda gärna ner och spara.

Frågor och svar om mopedförsäkring