Billån

När du planerar att köpa ny bil är det bra att ha finansieringen klar. Vi hjälper dig att finansiera ditt nästa billån via en auktoriserad och godkänd bilåterförsäljare.

Kontakta oss för att ansöka

Just nu kampanj - billån med bara 4,45% ränta

Just nu kampanj - billån med bara 4,45% ränta

För dig som samtidigt tecknar bilförsäkringen hos oss. Sedvanlig kreditprövning görs alltid och lokala avvikelser kan förekomma. Läs mer

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Delbetala ditt bilköp

När du planerar att köpa ny bil är det bra att ha finansieringen klar. Med ett lånelöfte vet du hur mycket din nya bil får kosta och du är inte beroende av finansiering via återförsäljaren.

Vi erbjuder dig som privatperson en möjlighet att få ett lånelöfte för att kunna köpa bil på avbetalning. En av fördelarna för dig med avbetalning är att du använder bilen som säkerhet. Finansieringen görs genom Wasa Kredit, som ingår i länsförsäkringsgruppen.

Du kan låna upp till 80 procent av objektets värde, betala resten kontant eller byta in ditt gamla fordon. Lånesumman delas upp i flera avbetalningar, som fördelas över en viss period och betalas tillbaka med ränta och avgifter.

Lånet kan användas för fordonsköp via auktoriserad och godkänd återförsäljare, inte för köp mellan privatpersoner.

Det går också att söka ett lånelöfte för andra registrerade fordon såsom mc, husvagn och husbil.

Hur det går till

Innan du börjar leta ny bil kan du kontakta oss och ansöka om ett lånelöfte. När du sedan bestämt dig för vilken bil du vill köpa genom avbetalning hjälper vi dig att genom Wasa Kredit teckna ett lån med bilen som säkerhet. Du kan kontakta Wasa Kredit direkt på 08-635 36 55. Har du generella frågor kan du även mejla oss på billan@wasakredit.se.

Från oss får du de underlag och dokument du behöver ta med dig till återförsäljaren för att genomföra ditt köp på ett enkelt sätt.

När du tecknar ett lån genom oss istället för exempelvis hos en bilåterförsäljare får du alla dina banktjänster och eventuella övriga lån samlat på ett och samma ställe, och du får en bra överblick.

Steg för steg

  • Du som kund ansöker och blir godkänd för ett lånelöfte hos Wasa Kredit.
  • När du hittat fordonet du vill köpa kontaktar du Wasa Kredit och bifogar kompletterande uppgifter såsom organisationsnummer till fordonsåterförsäljaren, registreringsnummer på bilen, mätarställning och det exakta priset på bilen. Vi önskar även att få in en offert på bilen.
  • Wasa kredit färdigställer avtalet och mejlar ut handlingarna till dig som kund.
  • Du som kund och fordonsåterförsäljaren signerar avtalshandlingarna tillsammans och bilen levereras.
  • Wasa kredit betalar ut det finansierade beloppet direkt till fordonsåterförsäljaren.

Snabbfakta om billån

Rörlig ränta 4,45%*

*En kreditbedömning görs alltid och lokala avvikelser kan förekomma. Om den rörliga räntan är 4,45 % blir den effektiva ränta 5,83 % för ett lån på 100 000 kronor med en återbetalningstid på 60 månader. Lånet har 45 kronor i administrativ avgift samt uppläggningskostnad 595 kronor. Det totala beloppet, vid oförändrad ränta blir 115 015 kronor. Årsränta per 2016-10-21.