Illustration av en kvinnlig student med cykel, resväska, tv-spel och kurslitteratur, allt försäkrat med studentförsäkringen.
Illustration av en kvinnlig student med cykel, resväska, tv-spel och kurslitteratur, allt försäkrat med studentförsäkringen.

Hemförsäkring student

Prisvärd hemförsäkring för studenter som täcker allt du vill skydda - ditt hem, dina saker och dig själv. Med oss kan du känna dig trygg.

 • Enkelt och tryggt till ett bra pris
 • 45 dagars reseskydd ingår
 • Låg självrisk
Köp försäkring
Vi kan komma att kontakta dig för att hjälpa dig vidare.

Just nu! Upp till 30 procent rabatt

För dig som tecknar din försäkring digitalt!

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Hemförsäkring student, bild på ett studentfirande i trädgård

Hemförsäkring för studenter

Även om du är student, och kanske varken bor så stort eller har så mycket saker, vill vi att du ska kunna ta del av den trygghet som du får med en hemförsäkring.

Studentförsäkring - för en trygg och enkel vardag

Ska du plugga vidare efter gymnasiet och flytta hemifrån behöver du en egen försäkring för ditt hem och dina saker, eftersom dina föräldrars hemförsäkring inte gäller. I vår studentförsäkring ingår också ett skydd om olyckan skulle vara framme när du reser utomlands.

Vi har skapat en förmånlig studentförsäkring för dig som studerar, som innehåller allt en student behöver för en trygg och enkel vardag.

Fastän du som student kanske inte bor så stort eller har så mycket saker så vet vi att det är viktigt att vara försäkrad om

 • Det börjar brinna där du bor
 • Du blir bestulen
 • Du råkar tappa din laptop så den går sönder
 • Du blir sugen på att resa och behöver en reseförsäkring
 • Du till exempel råkar cykla på någon som blir skadad eller cyklar på en bil som står parkerad så du blir skadeståndsskyldig.
 • Hos oss ingår även utökat reseskydd

Vår studenthemförsäkring är lämplig för dig som inte bor större än 70 kvadratmeter.

Studerar du utomlands?

Planerar du att studera utomlands, då behöver du komplettera med en extra försäkring.

Läs mer om hur du försäkrar dig vid utlandsstudier.

Bli bankkund och få rabatt på studenthemförsäkringen

För dig som har vår studenthemförsäkring har vi ett bra erbjudande om du blir bankkund*. Vårt erbjudande är

 • Ett halvår kostnadsfri studenthemförsäkring
 • Ingen avgift för våra kort
 • Ingen avgift för vår internetbank
 • Ingen avgift för vår aktiedepå

*För att räknas som bankkund gäller att du öppnar ett lönekonto för dina CSN-pengar.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Ska du flytta - kom ihåg att anmäla din nya adress!

Kom ihåg att anmäla din flytt till Skatteverket. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter. 

Om du har e-legitimation kan du snabbt och enkelt göra din flyttanmälan med Skatteverkets e-tjänst. Läs mer och gör din flyttanmälan på www.skatteverket.se/studentflytt 

Komplettera grundskyddet i din hemförsäkring

Försäkringen för ditt boende innehåller ett bra skydd för de allra flesta händelser men ibland kan du behöva förbättra skyddet ytterligare. Här hittar du våra tilläggsförsäkringar.

Gäller för de saker du använder eller tillverkar i din hobbyverksamhet. Som hobbyverksamhet räknas till exempel hemslöjd, trädgårdsodling, jakt eller fiske.

I hemförsäkringen är högsta ersättningsbelopp för smycken och armbandsklockor 200 000 kronor. Har du sådan egendom för högre värden måste du komplettera din hemförsäkring med den här tilläggsförsäkringen. Den gäller vid skada på eller förlust av smycken och armbandsklockor samt mynt-, sedel- och frimärkssamlingar i bostaden.

Förköpsinformation om Samlingar, smycken och armbandsklockor

Om något händer dina saker

Alla dina ägodelar som du har i ditt hem som är flyttbara, till exempel din tv, möbler, kläder, konst och personliga saker, kallas för lösegendom. Om olyckan är framme och du till exempel drabbas av inbrott, är det viktigt att du gjort en uppskattning av hur mycket dina ägodelar är värda. Beloppet ska motsvara allt som finns i hemmet. Glöm inte att då och då kontrollera att beloppet du angett stämmer, eller att uppdatera om du köpt nya saker eller blivit sambo.

cyklist i stadstrafik

Cykelförsäkring ingår i studentförsäkringen

Med hemförsäkring hos oss är också din cykel försäkrad för stöld och skadegörelse, utan att du behöver göra något särskilt tillägg.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om hemförsäkring för student