Här kan du ge förslag på kandidat till vårt fullmäktigeval

Du som har en sakförsäkring hos oss är också delägare. Det innebär att du kan vara med och påverka utvecklingen i bolaget. Fullmäktige är LF Sörmlands högsta beslutande organ och består av 64 fullmäktigeledamöter.

Bor du i Nyköping, Oxelösund, Trosa eller Gnesta? Då är du varmt välkommen att ge förslag på kandidat du vill ska representera dig i fullmäktige.

Ge förslag här

Du kan ge förslag under perioden 11 september-1 oktober 2023. Mer information om regler för förslags- och röstningsförfarande kan du läs mer om här. Nästa år är det fullmäktigeval i Katrineholm, Flen och Vingåker och 2025 är valet i Eskilstuna och Strängnäs. 

Så här gör du för att lämna ditt förslag

  1. Följ länken ovan: Ge förslag här.
  2. Logga in med BankID om du vill lämna ditt förslag digitalt. Har du inget BankID välj “Utskrift”. Då kan du fylla i ett formulär, skriva ut det, kopiera din legitimation och posta. Om du föreslår någon annan än dig själv måste personen i fråga vara tillfrågad, och du måste fylla i namn, personnummer, telefonnummer och mejladress till vederbörande.
  3. Välj din hemkommun och fyll i uppgifterna på personen/personerna du vill ska representera dig. Du kan bara lämna förslag i den kommun där du är folkbokförd.
  4. Skicka in ditt förslag. Klart!

Vem får ge förslag?

  • Du har minst en sakförsäkring hos LF Sörmland.
  • Du är folkbokförd i Sörmlands län.

Vad gör en fullmäktigeledamot?

  • Företräder våra kunder.
  • Utser styrelsen och beslutar om större och övergripande frågor i bolaget.
  • Är en ambassadör för LF Sörmland.