Dags för fullmäktigeval

Har du en sakförsäkring hos oss? Då är du delägare och kan vara med och påverka utvecklingen i bolaget. Som kund och ägare kan du rösta fram den kandidat som ska representera dig och kundernas intressen i fullmäktige. Den som utses till kundrepresentant tar plats i Länsförsäkringar Södermanlands fullmäktige. Det är vårt högsta beslutande organ och består av 64 kundrepresentanter.

Bor du i Nyköping, Oxelösund, Gnesta eller Trosa? Glöm inte att rösta på din representant i valet till fullmäktige!

Rösta här

Röstningen pågår 9-22 november 2020.

Mer information om regler för förslags- och röstningsförfarande kan du läs mer om här.

Så här gör du för att rösta

  1. Gå till valportalen genom att klicka på knappen "Rösta här" ovan.
  2. Logga in med BankID om du vill fullfölja röstningen digitalt. Har du inget BankID välj “Utskrift”. Då kan du fylla i ett formulär, skriva ut det, kopiera din legitimation och posta.
  3. Välj din hemkommun och rösta på den eller de personer som du vill ska representera dig. Du kan bara rösta i den kommun där du är folkbokförd.
  4. Skicka in din röst. Klart!

Vem får rösta?

  • Du har minst en sakförsäkring hos Länsförsäkringar Södermanland.
  • Du är folkbokförd i Södermanlands län.

Vad gör en kundrepresentant?

  • Företräder våra kunder.
  • Utser styrelsen och beslutar om större och övergripande frågor i bolaget.
  • Är en ambassadör för Länsförsäkringar Södermanland.

Vill du veta mer?

Fullmäktige består av 64 ledamöter som alla är kunder i bolaget. De tillsätter styrelsen och är med och påverkar bolagets framtid. Vill du veta mer om hur det är att vara fullmäktigeledamot? Se filmen med vår fullmäktigeledamot Maria Holmberg.

Om du har frågor om fullmäktigevalet är du välkommen att mejla till fullmaktige@lfs.se eller ringa Lotta Hellstadius på telefon 0155-48 41 05. Vill du veta hur fullmäktigevalen går till? Se vår informationsfilm.

Ta chansen att påverka - för vem kan bättre förstå dig och din vardag än du själv, dina barn eller din granne?

 

Fullmäktigevalen sker i Gnesta, Nyköping, Oxelösund och Trosa under år 2020, i Katrineholm, Flen och Vingåker under år 2021, i Eskilstuna och Strängnäs under år 2022.