Årets ansvarsfulla fondprestation 2022

Enter Return vinner Årets ansvarsfulla fondprestation 2022. Det är resultatet när kunder och övriga besökare på lansforsakringar.se röstat fram sin favorit i vår tävling ”Årets ansvarsfulla fondprestation” - denna gång med klimattema.

Gustaf Tegell, förvaltare av Enter Return på Enter Fonder.

 – Stort grattis till vinnaren av Årets ansvarsfulla fondprestation. Hållbarhet generellt och klimatfrågan i synnerhet ligger länsförsäkringsgruppen varmt om hjärtat. Därför är det roligt att vi genom hållbarhetstävlingen kan visa våra kunder hur deras investeringar kan bidra till ett mer klimatsmart samhälle. Vinnarfonden, men även övriga bidrag, är bra exempel på hur man som pensionssparare aktivt kan vara med och påverka och bidra till omställningen, säger Ricard Robbstål, vd Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

– Vi är både stolta och tacksamma att arbetet i Enter Return uppskattas och uppmärksammas. För drygt ett år sedan implementerade vi vår nya metodik för att utvärdera bolagens klimatarbete. Fondens nya klimatstrategi hade inte varit möjlig utan samarbetet med fondens investerare som ger oss förtroendet att förvalta deras pengar. Vi har under det gångna året haft många givande dialoger med bolag som har behov av att låna pengar för att finansiera sin omställning, säger Gustaf Tegell, förvaltare av fonden Enter Return på Enter Fonder.

Läs mer om tävlingen, vinnarbidraget och finalister här

Se alla nyheter