Samarbete med Sjöräddningssällskapet i länet

När Länsförsäkringar Östgöta genomförde en kundundersökning svarade kunderna att de vill att vi ska satsa på ideella räddningsinsatser. Många av våra kunder bor eller vistas i skärgården och runt våra sjöar i Östergötland. Sponsringen av svävarna är en del av vårt arbete med att skapa trygghet och möjligheter i Östergötland.

Samarbete med Sjöräddningssällskapet i länet

Vi vill bidra till att skapa trygghet och möjligheter i hela Östergötland. Därför har Länsförsäkringar Östgöta valt att sponsra Sjöräddningssällskapet RS Vadstena-Motala och stationen i Arkösund med varsin svävare. 

Sponsringen av svävarna är en del av vårt arbete med att skapa trygghet och möjligheter i Östergötland.

Rescue Länsförsäkringar Östgöta

Sjöräddningen i Arkösund består av ett 20-tal personer som arbetar frivilligt som besättning och utför cirka 300 uppdrag per år. Cirka 75% är larm som sjöräddning, sjöambulans, räddningstjänst och förebyggande utryckning.

Sjöräddningen i Vadstena - Motala består av ca 25 frivilliga. De opererar på hela Vättern och hjälper nödställda ihop med övriga två stationer i Vättern och samverkanspartners.

Svävarna Rescue Länsförsäkringar Östgöta är mobila och kommer att kunna användas på flera platser i Östergötland. Svävarna kommer att användas till både förebyggande och operativt arbete, till exempel vid isolyckor, sjuktransporter och för att patrullera isen och informera i förebyggande syfte. 

Läs mer om Sjöräddningssällkapet