Grannsamverkan

Grannsamverkan sker i samarbete med lokal polis och är en effektiv metod att minska det som kallas vardagsbrottslighet. Länsförsäkringar Östgöta och Grannkompaniet AB samarbetar för att stärka det brotts- och skadeförebyggande arbetet i Östergötland med den digitala plattformen Coyards.

Grannsamverkan är en viktig del för att öka tryggheten och minimera risken för brottslighet i bostadsområden. Länsförsäkringar Östgöta är en aktiv partner i arbetet med att få östgötarna att gå samman och hjälpas åt för en tryggare närmiljö.

Coyards

För att dela med oss av vår kunskap använder vi oss av kommunikationsplattformen Coyards, där Länsförsäkringar Östgöta har fått en egen version av applikationen som erhålls via en partnerkod. Länsförsäkringar Östgöta skickar ut skadeförebyggande råd och tips till alla som använder partnerkoden.

Coyards gör det enkelt att kommunicera i slutna grupper och snabbt nås av viktiga meddelanden. Där kan grannar och vänner meddela varandra på ett säkert och effektivt sätt. Plattformen är skräddarsydd för att underlätta grannsamverkan och framtagen i samråd med polis, grannsamverkare, försäkringsbolag och kommuner. Trafiksituation, skadegörelse och inbrott är exempel på information som kommer direkt in i meddelandeflödet via polisens RSS-flöde.

Använd gärna vår partnerkod

Om du använder partnerkoden: "LFostgota" nås du dessutom av skadeförebyggande tips och råd från Länsförsäkringar Östgöta. Informationen bidrar till en tryggare och säkrare vardag för östgötarna.

Coyards fungerar på alla enheter med internet såsom PC, Mac, läsplattor, "smartphones" med flera. Den finns att ladda ner som app för Android och i iOS (iPhone). Användaren väljer själv om man önskar meddelanden via pushnotiser och/eller kopia på alla meddelanden via e-post och SMS.

Läs mer om hur du laddar ner och använder Coyards på smartaste sättet här.