Nu blir Länsförsäkringar Kalmar län LF Kalmar

Under senare delen av september börjar Länsförsäkringar Kalmar län använda LF Kalmar som nytt namn. Visuellt blir förändringen synlig när bolagets uppdaterade logotype syns på skyltar, på webben och i appen, samt i digitala kundbrev. Det här är en del i ett arbete att förenkla för våra kunder att köpa och förstå vårt erbjudande.

– Genom att förkorta Länsförsäkringar till LF och använda LF Kalmar som kommunikativt namn får vi ett namn och varumärke som redan idag kopplas till oss och som är bättre anpassat för en digital upplevelse. Förkortningen LF används av både kunder, media, branschen och våra medarbetare, säger Peter Lindvall, vd på LF Kalmar.

– En viktig del i införandet av LF Kalmar är att den digitala upplevelsen som kunderna möter blir enklare, tillgängligare och tydligare. LF Kalmar är enklare att säga och vi kan koppla hela vårt erbjudande inom sparande, lån, försäkring, boende, hälsa och pension till namnet på ett naturligt sätt, säger Peter.

Symbolen i Länsförsäkringars varumärke är orörd och namnen LF och Länsförsäkringar kommer båda att användas i kommunikationen. Det juridiska namnet för bolaget är fortsatt Länsförsäkringar Kalmar län. Övergången till LF är gruppgemensamt inom Länsförsäkringar och övergången sker successivt i en majoritet av de olika länsbolagen.

En viktig del i arbetet med ökad kundupplevelse

Som lokalt och kundägt bolag har vi ständigt kundernas bästa för ögonen. Vår strategi bygger på att både erbjuda sömlösa digitala kundupplevelser samtidigt som våra engagerade och kompetenta medarbetare ger våra kunder rådgivning via lokala kontor på orterna. Byte av kommunikativt namn till LF Kalmar går helt i linje med att göra det så enkelt som möjligt för fler kunder att hitta oss, förstå och ta del av vårt breda erbjudande, säger Peter Lindvall.

Se alla nyheter