Av: Anna Cederbrink

Under måndagen installerade sig Peter Lindvall, ny vd Länsförsäkringar Kalmar län, på sitt nya kontor

I december utsågs Peter Lindvall till ny vd för anrika Länsförsäkringar Kalmar län. Peter Lindvall kommer närmast från rollen som regiondirektör i Region Gotland, och har tidigare bland annat varit vd för LRF konsult och vd för Länsförsäkringar Gotland. I måndags tillträdde han i sin nya roll där han ska leda det 180-åriga bolaget in i framtiden. Att vara ny på jobbet är alltid en anspänning. Vi tog på pulsen på Peter.

Första arbetsdagen avklarad. Hur känns det så långt?

- Oj, väldigt många intryck men också väldigt positivt med att först få träffa alla medarbetare om än digitalt via teams men också att få komma igång efter några månaders väntan. Jag har fått ett väldigt fint mottagande och känner mig välkommen, säger Peter Lindvall.

 Berätta, vad är det som lockar dig med det här uppdraget?

- Det är flera saker men att få fortsätta utvecklingen i hela länet, att behålla och ta nya kunder, att göra affärer och att också se till att vi tar ansvar för att utveckla Kalmar län och det samhälle vi verkar i är viktigt för mig. Och att få göra allt detta tillsammans med alla medarbetare och använda all den kraft och erfarenhet som finns i bolaget. Vi har ett gott utgångsläge samtidigt som konkurrensen är stenhård inom alla de områden vi verkar.

 Vad är det första du ska ta dig an?

- Jag behöver lära mig bolaget, lära mig länet och framför allt lära känna alla medarbetare och styrelsen. Rent konkret besöker jag denna och nästa vecka våra sex kontor för att få en bild av varje lokal marknad. Själva länsförsäkringsgruppen känner jag väl till sedan tidigare även om en hel del förändrats sedan jag var här tidigare.

 Och välkommen som ny kalmar-bo! Vad vet du om Kalmar län så här långt?

- Jag har försökt att läsa in mig på en hel del om länet men har säkert mycket kvar att lära och förstå om Kalmar län. Jag har noterat att vi är ett tillväxtlän som ökar i befolkning och att det finns en hel del som påminner om Gotland och Visby. Jag ser fram emot att få tillbringa tid i länet och att lära mig mer om näringslivet, kulturen, idrotten och framför allt om människorna som bor och lever här.

Se alla nyheter