Spar- och placeringsförslag

Börja spara direkt

Om du redan är kund hos oss kan du logga in och börja spara direkt.

Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att höra av dig så hittar vi de bästa möjligheterna för dig.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Kalmar län

Om sparande

Här har vi gjort det riktigt enkelt för dig som inte ser över ditt sparande så ofta. En guide för att du snabbt ska komma igång med ett månadssparande eller om du vill sätta in ett mindre engångsbelopp.

Månadssparande

Det är bekvämt att ha en automatisk dragning från lönekontot varje månad. Du vet att sparandet blir av och slipper tänka mer på det. När du sparar i fonder behöver du inte heller fundera så mycket över att tajma marknaden rätt eftersom du sprider risken över tid. Fördela sedan ditt månadssparande efter hur du tänker använda pengarna.

Engångsbelopp

Skulle du ha pengar som du inte behöver använda direkt, exempelvis skattepengar, är det klokt att lägga undan dem tills vidare.

Snabbfakta om hur du kan spara
Buffertsparande För oförutsedda utgifter där pengarna är lättillgängliga och sparformen har låg risk. Ungefär två månadslöner kan vara klokt att ha.
Målsparande För att förverkliga en dröm, exempelvis en resa, en ny bil eller när du ska renovera hemmet
Pensionssparande För att använda när du går i pension


Kom igång med ditt sparande!

Vad sparar du till?
Länskonto

På det här kontot växer pengarna tryggt. När du har 50 000 kronor på kontot får du dessutom en högre ränta på hela beloppet.

Mer om Länskontot

När vill du nå målet?
När är du född?
När vill du ta ut pengarna?

Rekommendationerna är generella och inte en investeringsrådgivning. Om du istället vill ha personliga rekommendationer är du välkommen att boka tid för en kostnadsfri investeringsrådgivning.


Spara till pensionen - Snabba enkla pensionsförslaget

  • Du väljer fond efter det år du är född
  • Du slipper själv vara aktiv och byta fonder under spartiden
  • Du kan känna dig trygg med att risken i fonderna sänks automatiskt när pensionsdagen närmar sig.

Fonden passar både om du vill sätta in ett mindre engångsbelopp eller månadsspara till pensionen. Månadssparar du sprider du riskerna över tid och kan göra det riktigt bekvämt med en automatisk dragning från lönekontot.

Ett klokt sparande som förändras i takt med tiden.

Du har mer aktier i din fond när det är långt till pensionen och det lönar sig att ta lite extra risk. Nedtrappningen av aktier går långsamt  i början, men ökar ju närmare pensionen du kommer så att du har mindre aktier när pensionsdagen närmar sig. På det sättet minskar risken att värdet på ditt sparande ska minska kraftigt vid ett eventuellt börsfall.

Vi investerar även i flera olika typer av värdepapper för att sprida risken

Du kan ha fonden i din premiepension, på ett investeringssparkonto (ISK) eller individuellt pensionssparande (IPS). Du kan även ha generationsfonderna i vissa avtalspensioner och även köpa fondandelar direkt om du har ett fondkonto.

Hur mycket får du i pension?

Logga in på Mina sidor eller gå direkt till Min pension och se hur mycket du får i pension. 

Min pension

När är du född?Vi rekommenderar
1953-1957 Sparmål 2020
1958-1962 Sparmål 2025
1963-1967 Sparmål 2030
1968-1972 Sparmål 2035
1973-1977 Sparmål 2040
1978-1982 Sparmål 2045
1983-1987 Sparmål 2050
1988-1992 Sparmål 2055
1993-1997 Sparmål 2060

Rekommendationerna är generella och inte en investeringsrådgivning. Om du istället vill ha personliga rekommendationer är du välkommen att boka tid för en kostnadsfri investeringsrådgivning.


Fler placeringsförslag

Aktiva förslag

De aktiva placeringsförslagen passar dig som är intresserad och vill byta fonder ofta. De bygger på att du uppdaterar din placeringar en gång per månad. Vi tar fram nya placeringsförslag som bygger på aktuella marknadsuppgifter en gång per månad. Du får förslagen när du prenumererar på vårt nyhetsbrev Sparutsikter.

Aktiva förslag

Tips för din privatekonomi

Prenumerera på vårt nyhetsbrevet Sparutsikter så får du varje månad nyttiga tips och nyheter kring privatekonomi, finansmarknader och placeringsförslag.

Prenumerera


Spara på konto

Att spara på konto innebär trygghet, låg risk och att du snabbt kommer åt pengarna. I tider med låg ränta innebär det också att pengarna har låg värdeökning. Men det är alltid klokt att ha ett buffertsparande i kombination med ett fondsparande.

Länskonto

För dig som vill spara långsiktigt och låta pengarna växa tryggt

Välj mellan engångsinsättning eller månadssparande. Sparar du över 50 000 kronor så får du en högre ränta. Du kan göra ett fritt uttag per år.

Fasträntekonto

Spara under bestämd tid med hög ränta

Fasträntekonto är till för dig som vill spara pengar under en förutbestämd tid, allt mellan tre månader till fem år. Räntan är fast under spartiden, vilket gör att du vet exakt hur mycket pengar du kommer att få. Minsta belopp att spara är 20 000 kronor.

Sparkonto

Ett tryggt alternativ för dig som vill börja spara

På sparkontot är dina pengar lättåtkomliga och det passar när du vill månadsspara till något särskilt eller som en extra trygghet.


Viktig information

Tänk på att

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Dina fondandelar kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Ytterligare information finns i fondens faktablad och informationsbroschyr.

Mer om riskerna vid fondsparande