Nu kan fler välja Länsförsäkringar som förvaltare av sin tjänstepension

Från och med söndag 1 oktober kan anställda som har tjänstepension ITP välja Länsförsäkringar som förvaltare de närmaste fem åren. ”Att vi är valbara inom ITP är en bekräftelse på att våra erbjudanden och produkter är riktigt bra och prisvärda, säger Sara Rindevall, tillträdande VD Fondliv, Länsförsäkringar AB.

Fotot på Sara Rindewall, VD på Fondliv.
Sara Rindevall, VD på Fondliv, Länsförsäkringar AB

Collectum, som är valcentral för ITP, upphandlar regelbundet vilka bolag som ska vara valbara inom ITP. I processen har Collectum utvärderat offerter från totalt nio fondförsäkringsbolag. Kategorierna som granskats är bland annat avgiftsnivåer och prestation med syftet att ge så hög pension som möjligt. 

Länsförsäkringar är sedan tidigare valbart inom de övriga tre stora avtalsområdena i kollektivavtalad tjänstepension för privatanställda arbetare, anställda inom kommuner och regioner samt statsanställda.

Så väljer du oss för din tjänstepension ITP

Fakta om ITP

Tjänstepension ITP är en överenskommelse mellan Svenskt Näringsliv och PTK. Totalt omfattas 2,6 miljoner privatanställda tjänstemän på arbetsmarknaden. Valcentral för ITP är Collectum som på parternas uppdrag också utför upphandling av valbara försäkringsgivare ungefär vart femte år. Det nya ITP-avtalet börjar gälla den 1 oktober 2023.

Se alla nyheter