Investeringshjälpen - ett stöd för ditt sparande

I Investeringshjälpen får du våra experters syn på det ekonomiska läget i Sverige och världen. Här följer du även våra Bekväma fonder, Aktiva placeringsförslag och vårt senaste tillskott: Hållbarhetsinriktade placeringsförslag. Tanken är att Investeringshjälpen ska fungera som ett verktyg i ditt sparande och därmed underlätta dina placeringsval.

Inflationen är alldeles för hög och signalerna på att tillväxten bromsar in är nu tydliga. Efter en stark börssommar har volatiliteten återigen satt klorna i marknaden. Fed har flaggat för fortsatta höjningar och dessutom dämpat förväntningarna för en lägre styrränta nästa år. Vi räknar med recession i Eurozonen, men ECB och Riksbanken väntas trots det genomföra kraftiga räntehöjningar. Riskerna i Europa är främst kopplade till energiförsörjningen, men i USA ser vi en ekonomi som måste kylas ner för att sänka inflationen.
Se september månads film

Luis Gemzell, makroekonom på Länsförsäkringar, berättar om vad som händer med ekonomin i världen och hur vi tror att inflationen och ekonomin i olika länder kommer att utvecklas framöver.

Se filmen

 

Se alla nyheter