Nu delar vi ut 40 miljoner till våra kunder

Vi ägs av våra kunder - jämtarna och härjedalingarna. Vårt bolag går bra, 2019 var ett bra år och därför kan vi dela ut återbäring på 40 miljoner kronor till våra försäkringskunder i Jämtland och Härjedalen.

Vad är återbäring?

Vi är ett kundägt bolag. Det innebär att när det går bra för oss kan vi betala ut återbäring till våra försäkringskunder. Du som har en sakförsäkring* hos oss, oavsett om du är privat-, lantbruks- eller företagskund, har möjlighet att få tillbaka en del av din försäkringspremie. Dina inbetalade premier styr hur mycket du får tillbaka.

*Exempel på sakförsäkringar:

 • Fordonsförsäkring
 • Båtförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Reseförsäkring

Så får du din utbetalning

Vi kommer att göra utbetalningen av återbäringen till ditt bankkonto. Därför behöver vi veta vilket konto och vilken bank du vill ha utbetalningen till. Du kan själv gå in och ange detta på Mina sidor på webben. 

Om du sedan tidigare har registrerat ett kontonummer för utbetalning, kanske för att få en skadeutbetalning, vill vi gärna att du går in och kontrollerar så att du får återbäringen till det konto du vill ha.

SMS vid utbetalningen

Passa på att se över dina kontaktuppgifter som mobilnummer och e-postadress. Om du har angett ditt mobilnummer kommer du att få ett SMS när utbetalningen av återbäringen är gjord. 

Detta händer nu

 • Du registrerar det kontonummer du vill ha utbetalningen till på Mina sidor.
 • I september får du ditt återbäringsbrev med posten, där kan du läsa mer om hur mycket just du får i återbäring. Din återbäring baseras på hur mycket försäkringspremier du har betalat in under 2019.
 • Pengarna betalas ut i december om du har registrerat ditt bankkonto hos oss senast den 15 november.

Så registrerar du ditt kontonummer

 1. Logga in på Mina sidor

  Det gör du med BankID eller säkerhetsdosa.

  Till Mina sidor

 2. Gå till Inställningar

  Som du hittar i den personliga menyn bredvid knappen Logga ut.

 3. Välj Utbetalning

  Fyll i ditt kontonummer.

 4. Uppdatera dina kontaktuppgifter

  Kontrollera gärna ditt mobilnummer och e-postadress. Om du har angett mobilnummer får du SMS när betalningen sedan är utförd.

Vanliga frågor och svar om återbäring

 • Försäkringar

  När vi på Länsförsäkringar Jämtland har uppnått ett positivt resultat i vår sakförsäkringsverksamhet kan vi ge återbäring till våra kunder – som också är våra ägare. Att våra kunder och ägare får återbäring är en del av hur det fungerar i vårt lokalt kundägda bolag. Återbäring är i praktiken en återbetalning av premie.


  Hjälpte det här svaret dig? 5 av 5 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Utbetalningen som sker under 2020 är totalt 40 miljoner kronor.


  Hjälpte det här svaret dig? 8 av 11 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Försäkringspremierna sätts alltid utifrån ett normalår, med ett förväntat skadeutfall både vad gäller antal skador och kostnad för dessa. Det är dock omöjligt att i förväg veta utfallet för ett enskilt år, då det är väldigt många olika saker som spelar in. Vi kan ett enskilt år få lägre skadekostnader än normalåret som vi budgeterar utifrån. Det överskott som blir kan då betalas tillbaka till dig som kund i form av återbäring. Under 2019 hade vi även en gynnsam kapitalförvaltning som bidrog till ett positivt resultat.

  Om vi har ett gynnsamt skadeutfall ett år innebär det därmed inte att vi kan sänka premierna för kommande år eftersom vi måste sätta premierna utifrån ett normalår.


  Hjälpte det här svaret dig? 9 av 9 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi betalar ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Hur mycket just du får är beroende av de försäkringar du har haft hos oss under 2019.


  Hjälpte det här svaret dig? 12 av 16 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Du som har rätt till återbäring kommer att få ditt återbäringsbesked via posten i september. I det kan du läsa mer om just din återbäring. Pengarna kommer att betalas ut i december. Om du har registrerat ditt kontonummer på Mina sidor senast den 15 november så får du pengarna direkt in på ditt bankkonto vid utbetalningen i december.

  Om du inte har registrerat ett konto innan den 15 november kommer du istället att få utbetalningen i januari 2021 om du går in och registrerar ditt kontonummer i efterhand.


  Hjälpte det här svaret dig? 9 av 10 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Eftersom vi har många kunder och det är stora utbetalningar som ska hanteras, krävs ett omfattande arbete för att utbetalningarna ska kunna göras på ett effektivt och säkert sätt. Vi har valt att lägga utbetalningen av återbäringen i december för att kunna göra jobbet ordentligt. Du som har rätt till återbäring kommer att få ett tydligt besked i september med information om hur mycket utbetalningen till dig kommer att vara.


  Hjälpte det här svaret dig? 12 av 12 har fått hjälp av svaret