Kostnadsfri skollunch på jullovet

Tillsammans med HFAB bjuder vi lediga barn från Andersberg på lunch under mellandagarna. Maten kommer att serveras i Andersbergsskolan.

David Axelsson, projektledare tillsammans med Niklas Ståhl, chef för bostadssociala frågor, HFAB

HFAB har många lägenheter på Andersberg och har inte bara förvaltningspersonal på plats utan även personal som arbetar med trygghetsfrågor.

- I de forum där vi deltar har vi fått tydliga signaler om att det finns barn som under loven inte alltid kan äta sig mätta. Det här är en liten insats som har stora effekter på tryggheten i området och minskar oron hos många familjer, säger Niklas Ståhl, chef för HFAB:s bostadssociala avdelning.

Svårt att få ekonomin att gå ihop
Lunch kommer att serveras på Andersbergsskolan mellan den 27 och 29 december samt den 2 till 5 januari. Skolan kommer att ta emot intresseanmälningar innan jul. HFAB och Länsförsäkringar Halland räknar med att det blir runt hundra portioner som kommer att serveras varje dag.

- Hög inflation och kraftigt höjda matpriser gör att många just nu har det riktigt tufft att få ihop ekonomin. Loven innebär ökade utgifter inte minst när det kommer till matinköp. Då kan en gratis lunch för barnen göra rejäl skillnad. Mätta barn och mindre oro för föräldrarna är vår förhoppning säger David Axelsson, på Länsförsäkringar Halland.

Se alla nyheter