Trygghetsbesök

Kostnadsfri rådgivning för ett tryggt hem

Vi på Länsförsäkringar Halland vet vilka skador villaägare ofta råkar ut för och vad du kan göra för att undvika dem. Vi vill att ditt hem ska må bra både idag och en lång tid framöver. Därför erbjuder vi dig som husägare en kostnadsfri trygghetsgenomgång av ditt boende.
  1. Kostnadsfri rådgivning för ett säkrare hem

  2. Praktiska tips på åtgärder

  3. Vi ser till att du har rätt försäkringsskydd

Få koll på riskerna i ditt hem

Icons/70px/Quotation-mark-70
Att äga ett hus är ett stort ansvar. Vi hjälper dig att få koll och ger tips på hur du kan minimera risken för skador i ditt hem.
Jonas, Skadeförebyggare

Lär känna ditt hus

Nu kan du som har din villa eller ditt fritidshus försäkrat hos Länsförsäkringar Halland boka ett kostnadsfritt trygghetsbesök med en av våra skadeförebyggare. Under besöket får du chans att lära känna ditt hus lite bättre. Oavsett om du just flyttat in eller om du bott där länge har du mycket att vinna på att ha koll på hur ditt hus mår. Du får praktiska tips på saker du bör åtgärda för att minska risken för skador. Dessutom säkerställer vi vid ett trygghetsbesök att din försäkring verkligen är anpassad för just ditt hus.

Så går det till

En av våra skadeförebyggare besöker dig i ditt hem och identifierar risker som bör åtgärdas för att förhindra skador. Vi ger tips på hur du kan minska risken för inbrott, brand och vattenskador - kostsamma och jobbiga skador som ofta tar tid att åtgärda och återhämta sig från. Färre skador är bra för dig, men det är även bra för miljön och hjälper oss att hålla nere priset på försäkringen.

För att genomgången av ditt hus ska gå smidigt är det bra om du förbereder ditt hem.

  • Se till att golvbrunnar i våtrum, tvättstuga och kök är tillgängliga och rena
  • Töm underskåp i badrum och under diskbänk
  • Kolla att inspektionsluckor och värmesystem inte är blockerade
  • Ta fram dokument från renoveringar eller andra besiktningar

Har du frågor inför besöket? Skriv till oss på boendebesiktning@lfhalland.se

Under besöket inspekteras vatteninstallationer i kök och våtrum, brandskydd och inbrottsskydd. Vi går även igenom ytor och lösöre för att säkerställa att vi har rätt information och att din försäkring täcker dina saker.

Besöket sker under dagtid och tar ungefär 60 minuter. Du är med under hela besöket.

Efter besöket får du ett protokoll där vi påpekar eventuella brister eller risker. I protokollet ges även förslag på åtgärder för att minska risken för skador.

Frågor om protokollet? Skriv till oss på boendebesiktning@lfhalland.se

Intresseanmälan

Vanliga frågor

Vi kommer inte betygsätta ditt hus. Syftet med besöket är att ge dig som husägare bättre koll på hur ditt hus mår och hur du kan förebygga uppkomsten av framtida skador. 

Det är ditt ansvar som husägare att löpande underhålla ditt hus och åtgärda eventuella skador. För större åtgärder rekommenderar vi alltid att anlita certifierade entreprenörer.Vid besiktningstillfället går vi tillsammans igenom rekommenderade åtgärder och svarar på eventuella frågor.

Vi hjälper dig att hitta produkter för en tryggare vardag. Prata med skadeförebyggaren under besöket, eller handla i vår webbshop.