­

Få mer som Guldkund

Guldkund är ett bonussystem för dig som är kund hos oss på Länsförsäkringar. Ju mer du samlar, desto fler förmåner och rabatter får du som kund.

Så blir du Guldkund

Många har upptäckt fördelarna med att ha sina försäkringar och bank samlat hos oss. Som Guldkund får du 20 procent rabatt på hushållets privata försäkringar plus en mängd förmåner.

Det här får du som Guldkund

 • 20 procent rabatt på hushållets försäkringar*.
 • Gratis bankkort (ord. pris 295 kr/år).
 • 500 kronor i rabatt på larmpaket till ditt hem samt en vattendetektor på köpet (värde 590:-).

*Gäller alla hushållets privata sakförsäkringar.

 • Digitalt kundbrev med lokala och aktuella tips och råd
 • VIP-inbjudningar till lokala evenemang och andra förmåner
 • Guldkundsbricka - En nyckelbricka med ett för dig unikt nummer. Skulle du tappa bort eller förlora dina nycklar kan upphittaren lämna in nycklarna till oss. Så fort vi fått in dina nycklar kontaktar vi dig. Dina uppgifter hanteras alltid med full sekretess.

För att bli Guldkund behöver du:

 1. Hemförsäkring

 2. Aktivt bankkonto med kort

 3. Spara minst 500kr/månad

  Sparandet ska vara långsiktigt, t.ex på ett investeringssparkonto (ISK). Sparandet kan ersättas med ett 200 000 kr på ett sparkonto eller Olycksfallsförsäkring 60 PLUS.

Exempel

En familj har en villa och två bilar försäkrade för 12.900 kronor per år. De är bankkunder och bestämmer sig för att börja spara 500 kronor i månaden till sitt barn. I och med sparandet så blir de Guldkunder och får 20% rabatt på sina försäkringar.

12.900 - 20% = 10.320 kronor

Rabatt 2.580 kronor: Som Guldkund betalar familjen 2.580 kronor mindre i försäkringskostnad per år, vilket motsvarar över fem månaders sparande till barnet.

Länsbonus

Allt utgår från din boendeförsäkring, innan du nått upp till Guldkund kan du ta del av fem och tio procent rabatt på hushållets sakförsäkringar genom vår Länsbonus.

Länsbonus 5 procent

Du behöver:

Boendeförsäkring samt ytterligare en försäkring.

Länsbonus 10 procent

Du behöver:

Boendeförsäkring samt ett aktivt bankkonto med kort eller ett långsiktigt sparande*.

*Sparandet ska vara långsiktigt, t.ex på ett investeringssparkonto (ISK). Sparandet kan ersättas med ett 200 000 kr på ett sparkonto eller Olycksfallsförsäkring 60 PLUS.

Vanliga frågor och svar

Länsbonus och Guldkundsrabatt gäller för samtliga av hushållets sakförsäkringar, det inkluderar de flesta försäkringarna utom pensions-, liv och sjukvårdsförsäkring.

 

När du uppfyllt kraven för en nivå av Länsbonus eller blivit Guldkund kan det ta ett tag innan rabatten slår igenom. Det beror på att våra system uppdaterar din rabatt när dina försäkringar förnyas, alltså efter försäkringens förfallodag.

Vi vill såklart inte att du ska behöva vänta länge på din rabatt, har din försäkring precis förnyats - hör av dig till oss.

Guldkund är individstyrt och kräver att man uppfyller kriterierna för Guldkund. Det är möjligt att din partner saknar något för att nå upp till Guldkundsnivå. Är ni osäkra på vad som saknas så får ni gärna kontakta oss.


LF Gotland