Ditt lokala länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar Gotlands årsredovisning

Årsredovisning

På denna sida publicerar vi alla våra senaste årsredovisningar. Om du saknar någon är du välkommen att kontakta oss så skickar vi den till dig.

Året i några korta punkter

  • Under 2020 delades hela 75 miljoner kronor ut till våra kunder i form av återbäring. På grund av rådande pandemi ville vi att pengarna skulle få chans att göra nytta på ön. Beslut togs därför om att betala ut återbäringen tidigare än vanligt och merparten av våra kunder fick sina pengar redan runt midsommar.
  • I oktober fick vi nycklarna till vår nya fastighet på Hemse och vi tar därigenom första steget i en stor satsning på landsbygden, de gröna näringarna och i förlängningen hela Gotlands utveckling. Innan vi slår upp portarna behöver fastigheten byggas om under 2021. Under tiden jobbar vi med alla spännande möjligheter som flytten skapar.
  • I november beslutade vi oss för att stänga kontoret för spontanbesök, och endast ta emot bokade besök. Detta för att minska inflödet av människor på kontoret och med det även smittspridningen. Detta medförde ökade digitala kundkontakter via säkra meddelanden, e-post, telefon och  onlinemöten.
  • Under 2020 startade vi vår nya modell för att skapa en mer jämställd sponsring. Genom att sätta fokus på föreningarnas värdegrundsarbete lyfter vi nu tillsammans med föreningarna frågor om gemenskap, kamratskap och uppförande.
  • Två utbildningar i mental Health First Aid (MHFA) har hållts för medarbetarna under 2020. Bolaget har bjudit på kurslitteratur och möjligheten att gå halva kursen på arbetstid. Även medlemmar i styrelse och fullmäktige har gått utbildningen. Under våren 2021 kommer ytterligare utbildningar att erbjudas internt så att alla som vill får möjlighet att delta.
  • Årets talangföretag 2020! Det är hos oss flest talanger på Gotland vill arbeta, enligt en undersökning av rekryteringsbolaget 4potentials som kom ut i februari 2020. 

Läs hela årsredovisningen

Rapport om solvens och finansiell ställning

Rapport för 2020

Rapport för 2019

Rapport för 2018

Marknadsandelar %
Privat sakförsäkring 46-83 
Lantbrukshushållsförsäkring 90
Företagsförsäkring 46-62
Privatmarknad bank 20

Årsredovisningar från tidigare år

  •  

Om Länsförsäkringar Gotland

Vi finns nära

Vi som jobbar på Länsförsäkringar Gotland bor där du bor, handlar i samma affärer, läser troligen samma tidningar och har samma väder som du. Vi hävdar att de som finns nära dig har lättare att engagera sig, förstå och hjälpa än de som befinner sig långt borta. Vi tror att det är därför som Länsförsäkringar Gotland får så fina betyg i olika kundnöjdhetsundersökningar.

Du äger oss

Är du kund hos Länsförsäkringar Gotland är du också delägare. Vårt mål är inte att tjäna så mycket pengar som möjligt, utan att erbjuda prisvärda produkter och hög servicegrad. Blir det pengar över, går de till dig som kund och delägare, antingen i form av återbäring eller sänkta premier.

Läs mer om Länsförsäkringar Gotland

Hållbarhet

Frågor om ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet har för Länsförsäkringar alltid varit mer en naturlig del av verksamheten än en vald strategi. 23 kundägda bolag som gemensamt äger Länsförsäkringar AB – hela verksamheten med enda syfte att skapa trygghet för kunder och ägare.

Läs mer om länsförsäkringsgruppens och ditt lokala länsförsäkringsbolags hållbarhetsarbete