Trygghetsakademin en av punkter i Almedalen

Hur ska vi på lång sikt kunna skapa ett tryggare samhälle? En stor och komplex fråga utan snabba lösningar. Med vår Trygghetsakademi hoppas vi kunna samla aktörer i samhället för att ta vårt trygghetsarbete till nästa nivå. Redan efter en kort tid har arbetet fått lokal spridning och även gett eko nationellt.

Trygghetsvandrare ute och vandrar för trygghet i Osby
Foto: Sven Persson/swelo.se

Därför finns Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad på plats under årets Almedalsveckan, inbjudna av Länsförsäkringars Forskningsfond.

- Det är ett kvitto på att det vi försöker bygga är viktigt och angeläget för många, främst för våra kunder i vår del av Skåne, men även nationellt, säger utvecklingsledare Frida Borgström.

Trygghetsakademin är en samlande plattform för kunskap, idéer, forskning och förändringsvilja – där både själva organisationen samt de trygghetsskapande projekten ska hålla över lång tid. I Trygghetsakademin krokar vi som kundägt bank- och försäkringsbolag därför arm med högskola, räddningstjänst, polis, kommuner och andra viktiga samhällsaktörer.

Ett av fyra fokusområden

Som bakgrund finns redan flera pågående trygghetssatsningar, såsom Brandsuperhjältarna och Trygghetsvandringarna, som på riktigt gör skillnad och som fortsätter att vara viktiga framöver.

- I vårt strategiska arbete framåt har vi fyra fokusområden inom hållbarhet. Ett av dem är just trygghet. Vi har redan kommit långt, men vårt mål är att komma ännu längre och skapa en ännu starkare position i samhället inom trygghetsskapande arbete, säger vd Niklas Larsson.

"Finns ett stort behov av trygghet hos våra kunder"

Trygghetsarbetet är väsentligt för oss som lokalt och nära bank- och försäkringsbolag och är ett av flera sätt som vi kan spela en avgörande roll för våra kunder. Vinsterna med satsningen är fler.

- Dels tror jag att vi i någon mån kan minska antalet skador som kostar oss pengar, som exempelvis skadegörelse och misshandel, genom att arbeta mer långsiktigt och förebyggande med trygghetsfrågorna. Det finns samtidigt ett stort behov av trygghet hos våra kunder, och trygghet ligger väldigt nära vår kärnverksamhet. Det handlar också om att förstå den stora frågan, att ett tryggt samhälle gynnar våra kunder och vårt bolag ur ett större perspektiv, fortsätter Niklas.

Du som kund är viktig

Du som kund hos oss är i detta arbete extra viktig. Genom att du väljer oss som bank- och försäkringsbolag möjliggör du denna satsning. Något vi alla tjänar på i längden.

- Om man vill ha ett välmående samhälle som växer och som frodas måste man ha de grundläggande komponenterna på plats. Tryggheten är en sådan komponent, avslutar Niklas.

Läs mer om Trygghetsakademin här

Se alla nyheter