Av: Mattias Haräng

Hudik Delight får välbehövligt bidrag till barn- och ungdomsverksamhet

Showgruppen Hudik Delight har beviljats 20 000 kronor från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond för att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet.

- Vi vill bland annat att fler ungdomar ska få möjligheten att uppleva fördelarna med att sjunga. Därför åker vi ut till skolor och ungdomsverksamheter och berättar om vår verksamhet. Ungdomarna kan även gå på en audition eller annan typ av uttagning. Pengarna som vi nu fått av Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond går till ett nytt högtalarsystem som vi använder under dessa auditions, mindre gigs och så vidare, säger Marlene Dellenfröjdh, sångcoach och Hudik Delights körledare.

Nyligen överräckte Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig Länsförsäkringar Gävleborg, en check till Marlene. 

- Det känns roligt, och viktigt, att kunna hjälpa en verksamhet som satsar på en trygg miljö för unga, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig Länsförsäkringar Gävleborg.

Hon nämner att många av dagens ungdomar lider av psykisk ohälsa.

- Hudik Delight skapar ett sammanhang där dessa ungdomar kan känna meningsfullhet, och gemenskap. Inom kören finns också fler vuxna. Allt det här tillsammans är viktigt för att unga ska må bra, stärka sitt självförtroende, säger Ann-Sofie.

I dagsläget omfattar Hudik Delight ett 60-tal lokala sångare/solister. Målsättningen är att alla ska få möjligheten att utveckla sin sångteknik och sitt sceniska uttryck i genrer som till exempel musikal, pop och rock.

Det ekonomiska läget gör just nu att kulturföreningar och verksamheter har svårt att driva och utveckla sina verksamheter.

- Vi tycker att det är viktigt att stå upp för barn och ungas rätt till kultur. Därför vill vara en del i arbetet med att hitta lösningar och möjligheter, säger Ann-Sofie.

Kontakt

Om Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond

2016 startade Länsförsäkringar Gävleborg en särskild fond där man årligen avsätter 1,2 miljoner kronor till föreningar, personer eller organisationer som arbetar för Gävleborgs bästa. Maxbeloppet att söka är 200 000 kronor. Vilka ansökningar som beviljas avgörs av en särskild kommitté. Fonden uppmuntrar alla de som arbetar utvecklande och hållbart för länets bästa. Förhoppningen är att fonden i förlängningen ska bidra till att människor och företag fortsätter att växa och trivas i Gävleborg.

Läs mer

Se alla pressmeddelanden