Mot ett klimatneutralt Gävle

Med målsättningen att bli klimatneutral innan år 2030 lanserar Gävle kommun nu ett lokalt klimatavtal – Gävle klimatavtal. LF Gävleborg är en av de totalt 49 organisationer som undertecknat avtalet.

Gruppbild
49 organisationer har undertecknat avtalet.

Gävle klimatavtal är en kraftsamling där lokala företag, föreningar, högskola och offentliga verksamheter samlas för att samverka kring klimatdriven affärs- och verksamhetsutveckling. Fredagen den 15 november hölls ett första möte – och vi var på plats.

- För oss på LF Gävleborg är det lika självklart som viktigt att vara med i det här samarbetet. Vi är ett kundägt bolag som sätter våra kunder främst, i allt vi gör. Därför behöver arbeta aktivt för att Gävleborg ska vara en trygg och attraktiv plats där alla kan leva gott och trivas, nu och i framtiden, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid LF Gävleborg.

Som bank- och försäkringsbolag har vi många möjligheter att påverka utvecklingen i samhället. Att kunna förutspå och föregå skador är exempel på ett område där vi har en unik kompetens och där vi, varje dag, kan göra skillnad. Det är utan tvekan så att den skada som aldrig inträffar är den med minst klimatpåverkan.

- När vi nu tar steget in i Gävle klimatavtal så ser jag fram emot att samarbeta, utbyta erfarenheter och kunskap, hitta innovativa lösningar och affärsmöjligheter som skapar förutsättningar för att vi och kommande generationer ska kunna leva vidare i en framtid där vi tar ansvar för klimat, miljö och social hållbarhet.

Se alla nyheter