Försäkringar på schemat

Under maj månad har ungdomar som bland annat ska leda årets upplaga av Sommarglädje fått möjligheten att gå en ledarskapsutbildning. En av delarna handlade om försäkringar.

- Vi behöver alla hjälpas åt att förbereda våra barn och unga för livet. Ge dem ett sammanhang där de får möjligheten att lära sig nya saker, och utvecklas, säger Thomas Östergren, ansvarig för #Vårabarnsframtid - Strömsbro IF:s sociala samhällsprojekt.

Thomas-730x380.jpg

- Därför känns det jättekul, och passande, att Länsförsäkringar Gävleborg kommer hit och delar med sig av sin kunskap. Det kommer ungdomarna att ha nytta av resten av livet, säger Thomas Östergren.

Utbildningen hölls på Testebovallen i Gävle. På plats var två rådgivare från Länsförsäkringar i Gävle.

- Bland annat har ungdomarna fått konkreta tips på hur de kan tänka kring försäkringar, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg.

#Vårabarnsframtid är ett projekt som vänder sig till Gävles barn och unga och till deras föräldrar och anhöriga. Den huvudsakliga inriktningen är 0–20 år med olika arbetssätt och aktiviteter utifrån ålder.

- Detta är ett socialt samhällsprojekt som ska bidra till ett hållbart samhälle med trygga barn och unga som ges möjlighet till att bygga upp sin egen framtid med hjälp av våra olika delprojekt, säger Thomas Östergren.

En av dessa delprojekt är Sommarglädje.

Grund att stå på inför vuxenlivet

Delprojekten inom #Vårabarnsframtid leds alltså av ungdomar. Målsättningen är dessa, när de är 20 år och kliver ur projektet, ska ha med sig arbetslivserfarenhet, bra referenser, ledarskapserfarenhet och fina värderingar som skapar en bra grund att stå på inför vuxenlivet.

Mathias-730x380.jpg

Mathias Liljenmalm och Albin Norgren, båda rådgivare på Länsförsäkringar Gävleborg, höll en utbildning kring försäkringar. Närvarande var unga ledare från #Vårabarnsframtid - Strömsbro IF:s sociala samhällsprojekt.

Ring eller mejla mig gärna

Fakta: Sommarglädje

Sommarglädje är en av de aktiviteter som idrottsföreningen Strömsbro IF genomför inom ramen för sitt sociala samhällsprojekt #vårabarnsframtid. Under några hektiska sommarveckor får barn och unga – som går i årskurs 1 upp till 5 – komma till Testebo idrottsplats för bada, leka, spela kubb och bara vara.

Mer information finner du på:

Se alla nyheter