Student

Trygghet för dig som studerar

Försäkringen för dig som är student med eget boende

Försäkringen för dig som är student med eget boende. Här kan du ta reda på vad din försäkring kostar och hur du tecknar den. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Vår hemförsäkring

För att göra det enkelt för dig har vi bakat ihop vår grundförsäkring med de vanligaste tilläggen som du tidigare behövde komplettera med. Enkel att förstå, trygg att leva med.

Läs mer om fördelarna med vår hemförsäkring
  • 45 dagars reseskydd
  • Lågt pris, anpassat för studenter
Informationen gäller för Länsförsäkringar Gävleborg

Hemförsäkring för studenter

Ska du plugga vidare efter gymnasiet och flytta hemifrån behöver du en egen hemförsäkring. Dina föräldrars hemförsäkring gäller inte.

Du behöver ha en egen försäkring för ditt hem och dina saker. I din hemförsäkring har du också ett skydd när du reser utomlands om olyckan skulle vara framme.

Mer om reseförsäkringar

Studerar du i utomlands?

Vid långresor, studier eller arbete utomlands behövs en särskild försäkring. En längre utlandsvistelse innebär en förändrad risksituation och då krävs ett annat försäkringsskydd än det som ingår i din boendeförsäkring.

Läs mer om hur du försäkrar dig vid utlandsstudier 

Studentpaketet – en anpassning till ditt studiemedel

Länsförsäkringar Gävleborg erbjuder ett förmånligt studentpaket för 49 kr/månad som innehåller både bank och försäkring. I paketet ingår ett privatkonto med bankkort samt Internet- och telefonbank, en hemförsäkring och en olycksfallsförsäkring. Självklart ingår även vår app. Paketet kostar endast 49 kronor i månaden och gäller dig som studerar på heltid vid Högskolan i Gävle och bor i Gävleborgs län.

Ta del av erbjudandet här

De vanligaste tilläggsförsäkringarna ingår

  • Utökat reseskydd – ett komplement till reseskyddet i din försäkring och gäller i hela världen för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj
  • Allrisk lösegendom – om dina saker skadas på grund av en plötslig och oförutsedd händelse.

Läs mer om förändringarna här


Viktig information om studentförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

Mer om att vara kund hos oss

Anmäl skada

Otur kan drabba vem som helst. Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt på sajten. 

Mer om skadeanmälan