Student

Trygghet för dig som studerar

Försäkringen för dig som är student med eget boende

Försäkringen för dig som är student med eget boende. Här kan du ta reda på vad din försäkring kostar och hur du tecknar den. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Vår hemförsäkring

För att göra det enkelt för dig har vi bakat ihop vår grundförsäkring med de vanligaste tilläggen som du tidigare behövde komplettera med. Enkel att förstå, trygg att leva med.

Läs mer om fördelarna med vår hemförsäkring
  • 45 dagars reseskydd
  • Lågt pris, anpassat för studenter

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Hemförsäkring för studenter

Ska du plugga vidare efter gymnasiet och flytta hemifrån behöver du en egen försäkring för ditt hem och dina saker, eftersom dina föräldrars hemförsäkring inte gäller. I vår studentförsäkring ingår också ett skydd om olyckan skulle vara framme när du reser utomlands.

Vi har skapat en förmånlig studentförsäkring för dig som studerar, som innehåller allt en student behöver för en trygg och enkel vardag.

De vanligaste tilläggsförsäkringarna ingår

  • Utökat reseskydd – ett komplement till reseskyddet i din försäkring och gäller i hela världen för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj
  • Allrisk lösegendom – om dina saker skadas på grund av en plötslig och oförutsedd händelse.

Läs mer om vår hemförsäkring här

Studerar du i utomlands?

Vid långresor, studier eller arbete utomlands behövs en särskild försäkring. En längre utlandsvistelse innebär en förändrad risksituation och då krävs ett annat försäkringsskydd än det som ingår i din boendeförsäkring.

Läs mer om hur du försäkrar dig vid utlandsstudier

dags_att_flytta_555x300.png

Ska du flytta - kom ihåg att anmäla din nya adress!

Kom ihåg att anmäla din flytt till Skatteverket och undvik onödigt krångel. Du som flyttar för att studera på universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundreglen är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter. 

Om du har e-legitimation kan du snabbt och enkelt göra din flyttanmälan med Skatteverkets e-tjänst.

Läs mer och anmäl din flytt hos SkatteverketÄr du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan