LF Jönköpings kunder delar på 90 miljoner i återbäring

Resultatet 2023 visar på ett starkt år för kundägda LF Jönköping. Efter årsstämman står det klart att försäkringskunderna i länet får dela på 90 miljoner kronor i återbäring.

vd Magnus Olsson
Magnus Olsson är glad att LF Jönköping för femte året i rad kan ge pengar tillbaka till kunderna.

Beslutet om återbäring togs av LF Jönköpings bolagsstämma 11 april och årsredovisningen är nu offentliggjord. Totalt 90 miljoner kronor kommer därmed att delas ut under hösten till över 143 000 invånare i Jönköpings län; kunder i LF Jönköping med minst en sakförsäkring. Utbetalningen av återbäringen görs för femte året i rad – eller för 20:e året i rad, om man bortser från åren 2013 och 2018.

Anledningen är en växande bank och en stabil försäkringsrörelse, som gör att verksamheten, trots ökat antal skador, återigen har gått mycket bra, konstaterar vd Magnus Olsson.

Ovädret Hans i augusti påverkade många och det var tredje året i följd som vi under juli/augusti 2023 drabbades av skyfall i vårt län. Vi arbetar hårt för att förebygga skador och ser att vi kommer att behöva göra mer relaterat till klimatförändringarna framöver. Trots oväder och fler skador gör vi ändå ett positivt resultat, något jag är mycket glad och stolt över. Vi har bidragit till trygghet i länet och kan nu dessutom ge pengar tillbaka till våra ägare – kunderna, säger Magnus Olsson, vd LF Jönköping.

Fler skador

Bolaget fick sammantaget in cirka 3000 fler skador 2023 jämfört med året innan.

Det är ett tecken på att vi verkligen är förbi pandemin och att vi nu återgått till de beteenden vi hade innan den. Vi rör oss mer och i takt med det så kommer skador. Men vi är ännu inte uppe i nivå med antalet skador från 2019, säger Andréas Flygare, affärsområdeschef Skador, LF Jönköping.

FAKTA: Resultat LF Jönköping 2023

År 2022 inom parentes. 

  • Premieintäkten för sakförsäkringsaffären var 1 411 (1 369) miljoner kronor.
  • Premieinkomsten i pensionsaffären var 541 (343) miljoner kronor.
  • Den totala skadekostnaden uppgick till 1,2 (1,1) miljarder kronor.
  • Resultatet före skatt var 252 (-76) miljoner kronor.

 

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Jönköping (LF Jönköping) grundades 1839. Det är ett kundägt bolag med verksamhet i Jönköpings län, exklusive kommunerna Habo och Mullsjö. Bolaget är ett av 23 självständiga bolag i länsförsäkringsgruppen. LF Jönköping har 285 anställda som är verksamma på fem fullservicekontor; i Vetlanda, Nässjö, Värnamo, Tranås och Jönköping. Bolaget erbjuder helhetslösningar för privatpersoner, företagare och lantbrukare med alltifrån försäkringsskydd till bankärenden, bolån, fastighetsförmedling och pension.

Se alla pressmeddelanden