Av: Mattias Haräng

Pengar till ridsporten i Gävle – nu får fler barn och ungdomar prova på att rida

Både Gävle Fältrittklubb och Gävle Ponnyklubb har beviljats 25 000 kronor från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond. Pengarna kommer att gå till att utveckla föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.

- Att vi nu får pengar från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond känns roligt, och välbehövligt, säger Emilia Dahlbom, ridskolechef på Gävle Fältrittklubb.

Hon berättar att ridning kan vara en ganska så kostsam sport. Exempelvis behöver man ha en hel del säkerhetsutrustning.

- Vi vill att fler barn och ungdomar ska få möjligheten att uppleva fördelarna med att rida. Med hjälp av pengarna kommer vi därför att köpa in utrustning som vi sedan kan låna ut gratis. Det handlar till exempel om hjälmar och säkerhetsvästar, säger Emilia.

Många av medlemmarna i Gävle Fältrittklubb är flickor i åldern 6 till 18 år.

- Det känns viktigt, att på det här sättet, kunna hjälpa en verksamhet som satsar på en trygg miljö för flickor, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig Länsförsäkringar Gävleborg.

Återinvesterar i barn och ungdomar

Organiserade fritidsaktiviteter som att spela i ett lag, vara med i en teatergrupp eller en förening har positiva effekter på barns och ungas hälsa. Det bidrar också till en känsla av meningsfullhet. Allt detta tillsammans ger bättre förutsättningar att klara skolan och så småningom ta steget ut i vuxenlivet.

- Därför återinvesterar vi på Länsförsäkringar Gävleborg i meningsfulla sammanhang, trygga platser och vuxen närvaro bland våra barn och ungdomar, säger Ann-Sofie.

Som redan nämnt får Gävle Ponnyklubb också 25 000 kronor från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond, och precis som Gävle Fältrittklubb kommer de att lägga pengarna på säkerhetsutrustning som går att låna ut till barn och ungdomar.

Läs mer om vår samhällsfond

Är du engagerad i en förening som anordnar aktiviteter för barn och unga? Då kan du söka ekonomiskt stöd från vår samhällsfond.

Kontakt

  • Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid LF Gävleborg.
    026-147532
    ann-sofie.wesslen-weiler@lfgavleborg.se
  • Emilia Dahlbom, ridskolechef på Gävle Fältrittklubb.
    070-3979377
    ridskolechef@gavlefrk.se

Se alla pressmeddelanden