Lagkamrater i KHK – och på LF Blekinge

Marcus och Alexander utan för vårt kontor i Karlskrona

Marcus Björk och Alexander Bergström kombinerar sina dagar med att jobba på LF Blekinge och spela ishockey i Karlskronalaget KHK. Halva dagen spenderar dem på bank respektive försäkring och vid lunch checkar dem ut och åker till ishallen. Ett samarbete som gynnar samtliga parter.

Vi tog ett snack med grabbarna för att höra hur de trivs med lösningen. Marcus som är 26 år, flyttade ner till Karlskrona för hockeyn men ville gärna kunna kombinera detta med ett jobb, främst för att få arbetslivserfarenhet.

- Först så är det ju hockeybiten som har gjort att jag har flyttat till Karlskrona. Men när vi diskuterade hockeyn så var jag tydlig med att jag ville ha ett jobb vid sidan av. Då kom LF Blekinge på tal och då blev jag genast mer intresserad av att komma och spela för KHK med möjligheten att jobba på LF vid sidan av. Så jag tycker att vi hittade en bra lösning mellan hockey och jobb, säger Marcus.

Både Marcus och Alexander är eniga om att balansen mellan jobb och hockey är hur bra som helst. De tycker båda det kan vara skönt att koppla bort hockeyn för en stund, samtidigt som det är skönt att koppla bort bank- och försäkringsjobbet när de är i hallen.

- Just balansen mellan mitt arbete på LF Blekinge och min hockey funkar alldeles utmärkt. Eftersom båda arbetsgivarna fanns med i rekryteringsprocessen så har dom både vetskap och full förståelse för varandra, säger Alexander.

Det är dock en speciell situation att vara lagkamrater både på isen och på kontoret, men även där är killarna överens om att det enbart finns positiva aspekter.

- Jag har alltid tyckt att allting blir roligare när man får dela utmaningar, framgång, motgång och all glädje. Mitt första intryck är att det har stora likheter att spela i ett lag och att jobba med kollegorna på LF Blekinge, säger Alexander.

Marcus fyller i:

- Framför allt så är Alexander och alla i laget en stor anledning till att jag trivs här i Karlskrona. Speciellt Alexander, han är ju väldigt trevlig och lätt att ha att göra med. Jag skulle säga att det är en stor fördel att vi jobbar tillsammans med varandra både här på LF Blekinge och på isen i KHK, säger Marcus.

Se alla nyheter