Kreditkort företag

Med ett kort har du alltid rätt valuta i plånboken 

Helhetslösningar för ditt företag

Vi har gjort det enklare för dig att sköta ditt företag. Vi erbjuder smarta tjänster och lösningar för din ekonomi och dina försäkringar, så att du får mer tid över till annat. Vi kan bank och försäkring och tillsammans med dig hittar vi en lösning som passar dig och din verksamhet.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Blekinge

Om Kreditkort företag

Det är både praktiskt och enkelt med kort. Med ett kort har du alltid rätt valuta i plånboken och kan känna dig trygg oavsett var du eller dina medarbetare befinner er. Det är bekvämare och säkrare än att gå omkring med stora summor kontanter.

 • Upp till femtio dagars räntefri kredit.
 • Fungerar för både små och stora inköp i alla butiker och på internet där man accepterar Visa.
 • Kontantuttag i alla svenska uttagsautomater och ett stort antal automater utomlands.
 • När ditt företag öppnar kontot och ansluter kort till en medarbetare, beviljar du samtidigt vilken köpgräns varje medarbetare ska få på sitt kort.
 • Ditt företag får en faktura och en transaktionssammanställning för respektive kort över inköp och uttag under perioden.
 • Varje medarbetare får en sammanställning varje månad på uttag och köp.
 • Regionspärr är en smart tjänst där du kan spärra kortet för användning i andra länder när du inte är där. Du kan även spärra kortet för internetköp.
 • En kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår också.
Snabbfakta om kreditkort företag
Årsavgift per kort 400 kr/år
Kortköp i butik 0 kr
Kortköp utomlands* 0 kr
Kontantuttag i Sverige och EU-länder* 2 % minst 20 kr
Kontantuttag utanför EU-länder* 2 % minst 35 kr
*Vid kortköp och kontantuttag utomlands tillkommer en valutaomräkningsavgift med 1,5 procent på valutakursen. Valutakursen sätts av Visa och är en referensväxelkurs som gäller den dag när köpet/uttaget registreras hos dem.

Kortförmåner

Extra försäkringsskydd vid resa

Du som har något av våra kort har ett extra försäkringsskydd vid resa.

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförsening
 • Personförsening
 • Självriskreducering
 • Olycksfallsförsäkring

Skyddet gäller när du betalar minst 75 procent av ett researrangemang i förväg med kortet. Med kortbetalning jämställer vi också betalning från ditt konto i Länsförsäkringar via internet eller giro. Skyddet gäller för dig, din familj som är folkbokförd på samma adress i Sverige som du och även för dina barn under 18 år som inte är folkbokförda på din adress.

Kom ihåg att anmäla en reseskada till oss så snart som möjligt.

Anmäl reseskada här

Spärrtjänst till specialpris – bra om du tappar bort saker

Med ett enda samtal skyddar du borttappade eller stulna bankkort, körkort, mobiltelefoner och andra värdeföremål dygnet runt. Du får också hjälp med anmälan till polis och försäkringsbolag. Spärrtjänsten är ett samarbete med Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF).

Beställ spärrtjänst från Stöldskyddsföreningen

Rabatt på brandskydd via Kidde Sweden AB

Som kortkund i Länsförsäkringar får du Länsförsäkringars rabatter på brandskyddsprodukter genom Kidde Sweden. Du betalar enklast med ditt kort från Länsförsäkringar.

Genom att förebygga skador kan du undvika många bekymmer. Vi erbjuder flera olika skadeförebyggande produkter via externa leverantörer och som kortkund i Länsförsäkringar kan du även nyttja våra rabatter.

Köp produkterna direkt i vår webbshop

Hyr bil billigare i Sverige - rabatt hos Avis

Behöver du hyra bil får du 10 procent rabatt på bästa tillgängliga pris om du betalar med ditt kort från Länsförsäkringar. Bokar du dessutom Early Booker kan du få upp till 30 procent lägre pris. Erbjudandet gäller när du hyr i Sverige och kan inte kombineras med andra rabatter eller medlemsförmåner. Rabatten avser tid och kilometer, exklusive försäkringar. Rabatten gäller på samtliga Avis produkter; Full Flex, Early Booker och Weekend. Vid bokningstillfället anges Avis rabattnummer (AWD) N068622.

Boka bilen härSäkra kortbetalningar

Kortsäkerhet med Visa

I samarbete med Visa omfattas våra kort av säkerhetslösningen Verified by Visa. Det innebär att när du gör en kortbetalning på internet får du bekräfta att det är du och ingen annan som genomför betalningen.

Läs mer om Verified by Visa

Köpskyddet ger dig trygghet

När du handlar med ditt kort, både i butik och på internet, kan du få pengarna tillbaka vid leveransproblem, defekta varor och liknande situationer. 

Säkrare med regionspärr

Med vår regionspärr väljer du själv i vilka länder ditt kort ska fungera för köp och uttag. På så sätt minskar du risken för kortbedrägerier.

Läs mer om regionspärren

Reklamationer av kortköp/uttag

Har det uppstått något fel med ditt köp eller uttag? Har ditt kort använts obehörigt?

Läs mer om hur du reklamerar


Villkor & viktig information

Här hittar du villkor, prislistor och annan viktig information om Kreditkort företag.