Lokalt och kundägt - ett val som gör skillnad

På Länsförsäkringar Bergslagen har vi höga ambitioner om att värna och bevara vår lokala närvaro, då detta är en av de tydligaste skillnaderna mellan oss och övriga aktörer i branschen. Vi är också ett kundägt bolag där alla är vinnare och där våra kunder kan påverka. De pengar som vi tjänar går inte till externa aktieägare, utan stannar hos dig som kund.

Tillsammans skapar vi en tryggare vardag och en framtid fylld av möjligheter

Vi finns nära kunderna - i alla lägen

Vi handlar i samma affärer, lyssnar på samma lokala nyheter, träffas vid barnens träningar och vi är alla tillsammans en del av vårt lokala samhälle.

Som kund är du delägare och kan påverka

Är du kund hos Länsförsäkringar Bergslagen är du också delägare och kan påverka vår – och din – framtid. Vårt mål är inte att tjäna så mycket pengar som möjligt, utan att erbjuda prisvärda produkter och hög service. Blir det pengar över, går de till dig som kund och delägare, antingen i form av återbäring, investeringar i vårt lokala samhälle eller som sänkta priser.

Svårare än så är det inte att vara ett lokalt bolag som bryr sig om sina kunders pengar och trygghet.

Fullmäktige - kundernas gemensamma röst

Länsförsäkringar Bergslagen är ett ömsesidigt bolag. Vart tredje år kan du som kund nominera dig som kandidat och välja vem som ska representera dig i vårt fullmäktige. När fullmäktige samlas till bolagsstämma utgör de bolagets högsta beslutande organ och väljer vår styrelse. I fullmäktige ingår ca 60 ledamöter, varav alla är kunder.

Så funkar ett kundägt bolag

Återbäring

De pengar som vi tjänar går inte till externa aktieägare, utan stannar hos dig som kund. När det går bra för bolaget återinvesteras alltid eventuella vinster i verksamheten, vårt lokala samhälle eller rabatter på försäkringarna. Som försäkringskund kan du också få återbäring de år som våra utgifter varit lägre än väntat, det vill säga när vi haft färre olyckor och skador än vi räknat med.

Det innebär att återbäring inte delas ut varje år. Om det blir återbäring eller ej beslutas på bolagsstämman. Dina inbetalade försäkringspremier (till exempel bil- eller hemförsäkring) styr hur mycket pengar du får tillbaka.

Samhällsengagemang

Det ömsesidiga ägandet skapar ett naturligt och stort engagemang för vårt lokala samhälle. Ingen aktör lägger så mycket energi och tid som vi gör på att utbilda och dela med sig av vår kunskap för att minska risker för till exempel bränder, vattenskador, olyckor eller skadedjur. Med många förebyggande insatser för färre skador – och därmed minskad miljöpåverkan – tar vi ansvar för långt mer än kundernas ekonomi och satsar extra på det som är viktigt för dem.

I vår region finns ett fantastiskt föreningsliv. Varje dag, året runt, samlar ideella krafter tusentals barn och ungdomar för en meningsfull fritid, glädje och en känsla av samhörighet. Det betyder så mycket för hela samhället. Genom Bergslagslyftet stödjer vi våra lokala föreningar och organisationer. Det är vårt sätt att ge tillbaka och lyfta dem som lyfter andra.