Initiativ vi sponsrat 2020

Genom Bergslagslyftet sponsrar vi projekt och satsningar som riktar sig till barn och ungdomar. Vi stödjer föreningar, förbund eller initiativ som vill utveckla en verksamhet, genomföra en satsning, en aktivitet eller starta ett projekt. Det kan handla om idrott, kultur eller andra goda samhällsaktiviteter som skapar en aktiv fritid för våra barn- och ungdomar. Bergslagslyftet fördelar medel två gånger varje år.

Bofors Gymnastikförening – erbjuder sommarlovsaktiviteter i Karlskoga

Syftet är att få fler barn fysiskt aktiva och förstå vikten av att äta bra och känna glädjen av att röra sig. Prova-på-aktiviteterna riktar sig till alla barn mellan 9-15 år i Karlskoga kommun.

HK Järnvägen – startar parahandboll för funktionsnedsatta i Hallsberg

Föreningen välkomna alla barn och ungdomar med olika funktionsvariationer till sin handbollsträning. De arrangerar även hinderbana och andra rörelseaktiviteter och vill starta samarbete med andra klubbar i närområdet för att ytterligare utöka sina aktiviteter.

IFK Arboga hockey – hockeyskola för tjejer

Föreningen satsar extra på att få fler tjejer i alla åldrar att träna hockey. För att få dem att fortsätta i förening vill de kunna erbjuda tjejerna låneutrustning, skydd och skridskor.

Jollekappseglarna Västerås – investerar i fler seglarskolejollar

De nya jollarna ska främst användas i den utökade verksamheten för barn och ungdomar. JKV blev utsedda till Årets ungdomsförening 2020 på Västerås ungdomsidrottsgala. Med ledorden glädje, gemenskap och ansvar satsar de på att bli Sveriges bästa jolleklubb.

KFUM Örebro Basket – utbildar fler ungdomsledare och domare

Föreningen tar stort socialt ansvar och satsar extra på sina ungdomslag som på senare år vuxit markant med fler spelare. De vill nu erbjuda spelarna att utvecklas även som ledare och domare. Satsning ska leda till att fler barn och ungdomar är aktiva i föreningen under en längre tid.

Nora BK – roliga sommarlov för barn

De äldre ungdomarna i föreningen kommer under vecka 31 och 32 på sommarlovet erbjuda barnen i Nora att prova på fem olika sporter (fotboll, innebandy, handboll, paddel och basket). De vill att lägret ska var gratis så att alla har möjlighet delta och förhoppningsvis kommer barnen hitta sporten som passar just dem.

Schysst Framtid/ VSK Bandy – arrangerar ”Sveriges största fritidsgård”

Syftet med Schysst Framtid är att ge varje barn en uppväxt fri från mobbning och psykisk ohälsa. I år kommer de att arrangera olika kostnadsfria aktiviteter på sommar- och höstlovet. De räknar med att cirka 4000 ungdomar kommer delta på ABB Arena Syd i Västerås. I hallen kommer det att finnas allt från hoppborgar till fotbollsplan - aktiviteter som passar alla barn, med eller utan funktionsvariation.

Simon Sportklubb – erbjuder tennis i förorten

Syfte med satsningen är att lyfta upp tennisen som en alternativ idrottsaktivitet för barn i Örebros förorter. I år satsar de på tennisskola i Baronbackarna, Brickebacken och stadsdelen Vivalla. Målet är att även kunna engagera föräldrar under inomhussäsongen och få med ungdomare som tränare.

Stora Ekeby Ridklubb – startar tävlingsverksamhet för funktionsnedsatta

Ridskolan satsar på tävlingsverksamhet för medlemmar med funktionsnedsättning. Målet är att varje individ ska kunna genomföra en tävling utifrån sin egen förmåga och i egen takt. Det innebär bland annat ryttartävlingar vid terminsavslutningarna och individanpassade träningar som kräver en ridlärare och en till två assistenter till varje persons träningspass.

VSK Fotboll – arrangerar nattfotboll i Västerås

Föreningen kommer arrangera nattfotboll i fotbollshallen på Rocklunda under vintertid. Ambitionen är att skapa en meningsfull och rolig träffplats för ungdomar på fredagkvällar. Verksamheten är kostadsfri för deltagarna och vårt bidrag hjälper till att finansiera planhyror och ledare.

Örebro SK Futsal – integration och gemenskap

Förening, som har ett herrlag i Svenska Futsalligan, arbetar hårt med jämställdhet, integration och allas lika värde.  De vill bjuda in barn och ungdomar från Örebros utsatta områden att under öppna träningstillfällen få prova på futsal, Sverige i dag snabbast växande idrott.

Örebro SK Handboll Herr – oändlig variation i rörelse

Föreningen vill skapa bättre förutsättningar för funktionsnedsatta att motverka ohälsa – både fysisk och psykisk. De kommer bland annat genomföra olika idrott- och kostrelaterade aktiviteter på grundsärskolor och gymnasiesärskolor i Örebro, samt prova på aktiviteter på helger och lov där deltagarna får social gemenskap, stärkt självförtroende och prova på olika parasporter.

Ansökan om sponsring

Genom Bergslagslyftet sponsrar vi projekt och satsningar som riktar sig till barn och ungdomar. Bergslagslyftet fördelar medel två gånger varje år.

Ansök om sponsring